"Ik sta nu veel zekerder in het leven"

Dat een haartransplantatie écht een verandering in iemands leven te weeg kan brengen, bewijst het verhaal van Arjan. Dankzij zijn haartransplantatie is zijn zelfvertrouwen gegroeid en kan hij weer helemaal zichzelf zijn. Lees hier zijn verhaal. 

“Door de jaren heen zag ik mijn haren steeds dunner worden. Dit werd niet alleen door de spiegel, maar ook op mijn werk bevestigd, waar ik destijds met meerdere mannen werkte. Deze mensen zaten ook met hetzelfde probleem. Geregeld was het een over en weer van: “nou, nou, het wordt steeds dunner, je haar”, en andersom zei ik dat tegen hen ook lacherig. Dit is zo’n twaalf jaar geleden. Een collega en ik hadden ooit eens van Transhair gehoord en via de website informatie gelezen. Ik ben rond die tijd eens naar een open dag geweest en was onder de indruk van de kliniek. Wat mij opviel was dat het een behoorlijk technisch/medisch verhaal van mogelijkheden en beperkingen was. Ook werd er gesproken over middeltjes om haaruitval te vertragen met hormonen, wat mij en anderen schuwde toen ik het verhaal vertelde. Dit bleek later voor mij totaal niet aan de orde te zijn.

Kort knippen of transplantatie?

Ondertussen verstreken de jaren. Het haar werd er niet vrolijker door. Allerlei factoren kunnen ten grondslag liggen aan het haarverlies, wat je je op een gegeven moment realiseert. Genetische aanleg, stress en zelfs krachtsport (wat ik jarenlang deed) kon invloed hebben op mijn haarverlies. Ik ging geleidelijk aan mijn haar korter knippen en liet spontaan eens een stoppelbaardje staan ter compensatie van het haarverlies. Je probeert eens haarshampoo die de haaruitval zou moeten remmen, maar niets lost op. Iets wat ik me nog goed herinner van de open dag waar Dhr. van Oijen een lezing gaf, waarbij hij aangaf dat alle middeltjes die er op de markt zijn, niet het resultaat geven tot herstel van haarverlies. Op een gegeven moment kom je op omslagpunt terecht: nu moet er wat gebeuren. Ga ik mijn haar nu heel kort maken of ga ik het laten transplanteren?

Afspraak bij Transhair

Op een gegeven moment hoorde ik dat de broer van mijn vriendin een afspraak maakte bij Transhair omdat hij ook met haarverlies kampte. Dat was het moment dat ik dacht, nu ga ik een afspraak maken. Het haarverlies had mijn zelfbeeld ondertussen flink aangetast. Ik voelde me minder aantrekkelijk, minder zeker en voelde me gewoon oud aan het worden. Op foto’s probeerde ik lichtinval op mijn hoofd te vermijden of deed ik een pet op, gewoon omdat op foto’s de confrontatie te groot was. Geen enkele foto voldeed nog.

FUT-haartransplantatie

Ik heb in april 2017 mijn eerste haartransplantatie laten doen bij Transhair in Vlijmen, en met succes. Het betrof een FUT-behandeling van 2300 grafts. Tijdens een eerste bezoek is door een arts mijn haar beoordeeld en kwam het advies om het in twee behandelingen te doen. De eerste behandeling is gericht op de voorkant van het hoofd. Na een jaar volgt de kruin op de achterzijde van het hoofd, omdat per behandeling maar een beperkt aantal grafts getransplanteerd kunnen worden. Ik heb voor deze kliniek gekozen omdat deze kliniek hoog aangeschreven staat en mij deze kliniek het meest bekend stond door de jaren heen. Daarnaast is de keus op Transhair gevallen door de open dag die ik destijds heb bijgewoond, wat mij een goed professioneel beeld had gegeven over de behandelingen.  De zorg en kwaliteit die Transhair uitstraalt geeft vertrouwen, want los van het eindresultaat wil je ook dat zo’n medische ingreep zorgeloos verloopt. Ik heb me nooit laten verleiden om verder te kijken naar andere klinieken of zelfs om het in het buitenland te laten doen. Daarnaast speelt wellicht ook mee dat ik een half uur van Vlijmen woon. 

Tien jaar jonger

Ik sta nu veel zekerder in het leven. Durf weer in de spiegel te kijken en de foto’s waar ik op sta, voldoen weer. Ik zie er tien jaar jonger uit. Ook merk ik dat het zakelijker beter gaat doordat ik me gewoon zekerder voel. Van sommige mensen die ik maanden of jaren niet gezien heb krijg ik te horen “Tjonge, jij verandert ook niet door al die jaren!”

 
Goede uitleg tijdens behandeling

Ik heb de dag van de behandeling als zeer positief ervaren. De betrokkenheid van alle medewerkers is goed georganiseerd. Er wordt een goede uitleg gegeven van de behandeling en het verblijf voelde heel ontspannen, ondanks dat ik toch wel opzag tegen de ingreep die zo’n zes uur zou duren. Het herstel na die dag ging voorspoedig. Het is van groot belang dat je vijf à zes dagen rust neemt en de nazorg doet zoals Transhair aangeeft. Ook over de nazorg ben ik zeer te spreken. De volgende dag kon ik terug komen bij Transhair om mijn haar te laten wassen met een speciale shampoo en de telefonisch bereikbaarheid is te allen tijden zeer goed, wanneer er vragen zijn.

Verrassend goed resultaat

Ik ben nu ruim een jaar verder en het resultaat is verrassend goed. Gelukkig had ik heel dik donorhaar, waardoor er een dikke haardichtheid ontstaan is op het getransplanteerde gebied. Als ik de voor- en na foto’s bekijk dan herken ik mezelf haast niet meer. Ben door het scheren van mijn baard, het langer laten groeien van mijn haar en de volle haardos bijna een ander mens geworden en ik zie er in mijn beleving weer uit als vijftien jaar geleden. Op dit moment staat een tweede behandeling gepland om met name mijn achterhoofd ook te voorzien van een haartransplantatie. Daarnaast wordt in het gebied aan de voorzijde ook extra grafts geplaatst voor nog meer haardichtheid. Ik weet wat me te wachten staat en het resultaat zal vast weer zo goed worden als de eerste behandeling.

Trots op resultaat haartransplantatie

Mijn enthousiasme over het resultaat draag ik over op anderen. Ik denk ook dat het zien en overtuigen van mijn nieuwe look, de doorslag geeft aan andere mensen met haarverlies en dat dit de oplossing is. En om eerlijk te zijn voelt het nog lekkerder als ik al die oud-collega’s en vrienden spreek, die in toenemende mate kaler zijn geworden en het om wat voor een reden nog niet hebben overwogen. Juist die groep mensen probeer ik te stimuleren om eens een intakegesprek te doen bij Transhair of een open dag bij te wonen. Ik ben ervan overtuigd dat een enkeling het zal gaan doen. Ik kijk er naar uit om straks ook met trots het resultaat van de tweede behandeling te hebben en dit ook te laten zien.”

Arjan
 

Benieuwd wat Transhair voor jou kan betekenen?

Vraag onze whitepaper aan en lees meer over haarverbetering

Benieuwd wat wij
voor jou kunnen betekenen?

Doe de scan of plan direct een afspraak. Je krijgt binnen 24 uur een passend advies of antwoord op je vraag.

Ook interessant