Benieuwd wat een haartransplantatie voor jou kan betekenen?

Alles wat je moet weten
over haartransplantatie

Je bent die kale kruin of die inhammen meer dan beu. Je wilt weer zelfverzekerd het leven door. Tijd voor een haartransplantatie! Wat kun je daarvan verwachten? En wat is wél, en juist niet mogelijk?

Hoe is de situatie nu en straks?

Natuurlijk wil je nú graag van jouw kaalheid af. Maar zeker wanneer je nog jong bent, kan het zo zijn dat je kaalheid nog verder doorzet. Om de mate van kaalheid te bepalen, gebruiken we de internationaal gebruikte schaal van Norwood. Heb nu klasse 2 op deze schaal, dan kan het zijn dat je later in je leven toch in klasse 6 of 7 belandt. Jouw adviseur kan dit tijdens het consult goed inschatten.

Hoeveel grafts kunnen er per vierkante centimeter geplaatst worden?

Om de doorbloeding van je hoofdhuid niet te verstoren, kunnen we maximaal 30 tot 35 grafts per vierkante centimeter hoofdhuid plaatsen. Bij een hoger aantal kan de doorbloeding zodanig verstoord worden, dat de huid afsterft. Daarom nemen we altijd het zeker voor het onzekere. Bij een verdichtingsbehandeling kunnen wij een hogere dichtheid van ongeveer 60-70 grafts per vierkante centimeter realiseren, maar dat is natuurlijk alleen mogelijk als je over voldoende donorhaar beschikt.

De hoeveelheid donorhaar

Het haar voor de transplantatie wordt uit het donorgebied gehaald, de zogenoemde haarkrans op de achterkant van het hoofd. Daar blijft altijd levenslang haar groeien. Per vierkante centimeter groeien hier zo’n 80 haargroepjes (ook wel grafts genoemd). In totaal heeft een mens gemiddeld zo’n 15.680 grafts in het donorgebied. Ongeveer 35% daarvan kan gebruikt worden, zonder dat het echt zichtbaar wordt in het donorgebied. Het totale aantal grafts dat in je leven uit jouw donorgebied gehaald kan worden, is dus gemiddeld 5.500. Worden er meer weggehaald, dan wordt dat goed zichtbaar.

Is het verstandig om veel haar te transplanteren?

Omdat kaalheid bij de meeste mannen in de loop van hun leven verergert, is het niet verstandig om op jonge leeftijd al 4.000 van de in totaal 5.500 beschikbare grafts naar de voorkant te transplanteren. Dat kan problemen opleveren op latere leeftijd, wanneer je bijvoorbeeld een tweede haartransplantatie wilt ondergaan. Het donorgebied is dan al grotendeels ‘leeg’ en de mogelijkheden worden erg beperkt. Bij Transhair transplanteren we dus niet zoveel grafts in één keer. Helaas doen veel klinieken in het buitenland, bijvoorbeeld in Turkije, dat wel. En ook in Nederland zien we steeds meer klinieken die dit doen.  

Meer weten?

Wil je meer weten over haartransplantaties (ook wel haarimplantatie genoemd) en de manier waarop wij bij jou het beste resultaat bereiken? Maak een afspraak met een van onze haaradviseurs en ontdek met de haaranalyse tijdens jouw gratis eerste consult wat de mogelijkheden en onmogelijkheden van een haartransplantatie voor jou zijn.

Benieuwd wat wij
voor jou kunnen betekenen?

Doe de scan of plan direct een afspraak. Je krijgt binnen 24 uur een passend advies of antwoord op je vraag.

Benieuwd wat een haartransplantatie
voor jou kan betekenen?

Plan direct een afspraak in voor een persoonlijk haaradvies.