Benieuwd wat een haartransplantatie voor jou kan betekenen?

Alles wat je moet weten
over haartransplantatie

Bij Transhair hebben we meer dan 25 jaar expertise in haartransplantaties met meer dan 27.000 succesvolle behandelingen op onze naam. Ben jij die eindeloze strijd tegen kaalheid ook beu? Wil je weer met een vollere haardos door het leven gaan? Dan is het tijd voor een haartransplantatie! Maar wat kun je precies verwachten en wat zijn de mogelijkheden?

De situatie nu en straks:

Natuurlijk wil je nu graag van jouw kaalheid af. Maar vooral als je jong bent, kan het zijn dat de kaalheid nog verder doorzet in de toekomst. Om dit te beoordelen, gebruiken we de internationaal erkende Norwood-schaal. Zelfs als je momenteel in klasse 2 valt, kan het zijn dat je later in je leven naar klasse 6 of 7 gaat. Jouw adviseur kan tijdens het consult een goede inschatting maken van jouw situatie.

Wat is een graft?

Een graft is een groep haarzakjes die samen getransplanteerd worden tijdens een haartransplantatie. Het kan variëren in grootte, afhankelijk van de dikte en dichtheid van het haar op het donorgebied. Deze grafts worden zorgvuldig geoogst uit het donorgebied, meestal de achterkant van het hoofd, waar het haar meestal dikker en sterker is en minder vatbaar voor haaruitval.

Hoeveel grafts kunnen er per vierkante centimeter geplaatst worden?

Om de doorbloeding van je hoofdhuid niet te verstoren, kunnen we maximaal 30 tot 35 grafts per vierkante centimeter plaatsen. Bij een hoger aantal bestaat het risico dat de doorbloeding verstoord raakt, met mogelijke afsterving van huid tot gevolg. Daarom kiezen we altijd voor zekerheid. Bij een verdichtingsbehandeling kunnen we een hogere dichtheid van ongeveer 60-70 grafts per vierkante centimeter bereiken, maar dit is alleen mogelijk als je voldoende donorhaar hebt.

De hoeveelheid donorhaar

Het haar voor de transplantatie wordt uit het donorgebied gehaald, de haarkrans op de achterkant van het hoofd, waar altijd levenslang haar groeit. Het bijzondere aan dit haar is dat het imuun is voor de effecten van mannelijke kaalheid. Dit betekent dat zelfs als het haar elders op het hoofd dunner wordt of uitvalt, de haren in de haarkrans vaak hun oorspronkelijke dikte en groeipotentieel behouden. Per vierkante centimeter groeien hier zo’n 80 haargroepjes, oftewel grafts. In totaal heeft een mens gemiddeld zo’n 15.680 grafts in het donorgebied, waarvan ongeveer 35% kan worden gebruikt voor een haartransplantatie zonder dat het zichtbaar wordt. Het totale aantal grafts dat in je leven uit jouw donorgebied gehaald kan worden, is dus gemiddeld 5.500. Worden er meer weggehaald, dan wordt dat zichtbaar.

Verstandig transplanteren

Bij Transhair staan we voor een voorzichtige en doordachte aanpak. Onze expertise ligt natuurlijk bij het herstellen van de haardos, met een focus op het anticiperen op toekomstige haarverlies. Het is niet verstandig om op jonge leeftijd al een groot aantal grafts, bijvoorbeeld 4.000 van de 5.500 beschikbare grafts, naar de voorkant te transplanteren. Omdat kaalheid bij de meeste mannen verergert met de tijd, kan dit problemen veroorzaken wanneer je later een tweede haartransplantatie wilt ondergaan. Het donorgebied kan dan al grotendeels 'leeg' en uitgeput zijn, waardoor de mogelijkheden worden beperkt. Bij Transhair transplanteren we dus niet te veel grafts in één keer, in tegenstelling tot veel klinieken in het buitenland of in Nederland die dit wel doen.

Meer weten?

Wil je meer weten over haartransplantaties (ook wel haarimplantatie genoemd) en de manier waarop wij het beste resultaat voor jou kunnen bereiken? Maak dan een afspraak met een van onze haaradviseurs en ontdek tijdens jouw gratis eerste consult met de haaranalyse wat de mogelijkheden en onmogelijkheden van een haartransplantatie voor jou zijn.

Kies voor een zekere look, kies voor Transhair. Maak vandaag nog een afspraak

Benieuwd wat wij
voor jou kunnen betekenen?

Doe de scan of plan direct een afspraak. Je krijgt binnen 24 uur een passend advies of antwoord op je vraag.

Benieuwd wat een haartransplantatie
voor jou kan betekenen?

Plan direct een afspraak in voor een persoonlijk haaradvies.