FUEplus uitgelegd: de precisie van de FUEplus techniek

Bij Transhair voeren we niet alleen reguliere FUE- of FUT-transplantaties uit, maar bieden we ook de FUEplus-techniek aan. Deze methode combineert de FUE-techniek met de innovatieve haarverbetering door middel van lichaamseigen Plaatjesrijk Plasma (PRP). Deze aanpak is effectief in het verbeteren van de haarconditie en het stimuleren van haarvernieuwing, wat zorgt voor een natuurlijk en langdurig resultaat.

Wat is FUEplus?

FUEplus is een geavanceerde haartransplantatietechniek die de FUE-methode verrijkt met PRP-behandelingen. Deze techniek bestaat uit twee belangrijke stappen:

Stap 1: Extractie van grafts

 • Voorbereiding van het donorgebied: eerst bereiden we het donorgebied voor met lokale verdoving.
 • Extractie van grafts: vervolgens worden de grafts (haarzakjes) één voor één met behulp van zeer dunne saffier naaldjes (0,5 mm tot 0,7 mm) uit het donorgebied gehaald. Dankzij het gebruik van deze kleine naaldjes geneest dit gebied snel.
 • PRP-proces: tijdens de extractiefase nemen we bloed af en verwerken dit in een speciale centrifuge om Platelet-Rich Plasma (PRP) te scheiden. Dit PRP, rijk aan natuurlijke groeifactoren, wordt verzameld uit je eigen bloed.

Stap 2: Transplantatie van de grafts (in ontvangstgebied)

 • Creëren van huidkanaaltjes: we creëren zeer kleine huidkanaaltjes van 0,4 tot 1,2 mm in de te behandelen huidoppervlakken met behulp van een naald of saffier mesje.
 • Plaatsing van grafts: de arts zal met zeer fijne saffier mesjes de haarlijn en dichte plaatsing van de grafts creëren voor een natuurlijke uitstraling. Voor de kruin worden saffier naaldjes van 0,8 mm gebruikt om meer harige grafts uit het donorgebied te transplanteren. Elke graft wordt zorgvuldig in de voorbereide kanalen geplaatst, met aandacht voor de natuurlijke groeirichting en een natuurlijke overgang met het bestaande haar.
 • Toepassing van PRP: het PRP wordt ook tijdens deze stap aangebracht. Het wordt rondom de getransplanteerde gebieden geïnjecteerd om het herstel te versnellen, de bloedtoevoer te verbeteren en de groei van haarzakjes te stimuleren. De getransplanteerde grafts hechten binnen enkele dagen vanzelf.

Voordelen van FUEplus:

 • Verbeterde genezing: sneller herstel na de behandeling.
 • Verhoogde follikel overleving: verbetert de overlevingskansen van getransplanteerde haarfollikels.
 • Stimulatie van haargroei: de groeifactoren in PRP activeren nieuwe haargroei en zorgen ervoor dat de haarwortels voldoende voeding krijgen om sneller te groeien.
 • Gezonde en sterke haarzakjes: PRP bevordert de gezondheid en sterkte van de haarzakjes, wat resulteert in sterker haar vanaf de wortel en snellere zichtbare resultaten.

Wat is PRP?

Platelet-Rich Plasma (PRP) is een behandeling die gebruik maakt van het plasma van je eigen bloed. Het plasma wordt geconcentreerd door het bloed te centrifugeren, waardoor de bloedplaatjes die rijk zijn aan groeifactoren, gescheiden worden van andere bloedbestanddelen. Deze groeifactoren stimuleren natuurlijke genezingsprocessen in het lichaam en verbeteren de gezondheid van de haarfollikels.

Wat doet PRP voor haarfollikels?

Wanneer PRP wordt toegepast op de hoofdhuid, leveren de groeifactoren krachtige signalen die de haarfollikels stimuleren om te groeien. Dit is met name effectief bij haartransplantatieprocedures, omdat het:

 • Verbeterde genezing: bevordert snellere genezing van de behandelde gebieden.
 • Verhoogde follikel overleving: verbetert de overlevingskansen van getransplanteerde haarfollikels door ze te stimuleren en te versterken.
 • Activering van nieuwe haargroei: activeert de haarfollikels die in slaapstand kunnen zijn, wat leidt tot dichter en gezonder uitziend haar.
 • Versnelling van zichtbare resultaten: zorgt ervoor dat de haarwortels voldoende voeding krijgen om sneller te groeien, wat resulteert in sneller zichtbare resultaten en sterker haar vanaf de wortel.

Waarom kiezen voor Transhair?

Transhair behoort sinds 1998 tot de top in haartransplantaties, mede dankzij onze innovaties. Onze gespecialiseerde artsen en chirurgen hebben al duizenden succesvolle behandelingen uitgevoerd. Bij Transhair werken geen basisartsen, maar uitsluitend gespecialiseerde artsen met jarenlange ervaring.

Onze voordelen:

 • Innovatie en techniek: FUEplus biedt de nieuwste vooruitgangen voor betere genezing en snellere resultaten.
 • Meer dan 27.000 succesvolle behandelingen: jouw vertrouwen waard met onze bewezen trackrecord.
 • Levenslange garantie: wij garanderen dat de getransplanteerde haarzakjes een leven lang haren blijven produceren.
 • Uitstekende nazorg: na de haartransplantatie ontvang je Shampoode Foll Biotine Shampoo met anagain en de Foll Hair Growth Vitamins en kom je nog drie keer terug voor een haarverbeteringsbehandeling met PRP. We controleren dan ook of de getransplanteerde haren goed groeien.

Maak een afspraak

Wil je graag een persoonlijk advies? Plan dan nu een afspraak in bij één van onze consultlocaties in jouw buurt. Tijdens het vrijblijvende adviesgesprek bespreken we uitgebreid jouw persoonlijke situatie, jouw haarwensen en de kosten. Daarnaast ontvang je alle benodigde informatie over de gekozen haartransplantatietechniek, het verloop van de behandeling en een passend persoonlijk advies. Je hebt de mogelijkheid om al je vragen te stellen. Op basis van dit gratis adviesgesprek stellen de specialisten van Transhair, indien gewenst, een persoonlijk behandelplan voor je op. 

Benieuwd wat Transhair voor jou kan betekenen?

Vraag onze whitepaper aan en lees meer over haarverbetering

Ook interessant