Benieuwd wat haartransplantatie voor u kan betekenen?

FAQ

Veelgestelde vragen
over haartransplantatie

Wat zijn de nadelen van een FUE haartransplantatie?

Een FUE haartransplantatie is behoorlijk arbeidsintensief voor de artsen en zusters.  Daarom is de transplantatie duurder dan een FUT haartransplantatie. Daarnaast moet je geheel kaal geschoren worden en kunnen er minder grafts op een dag getransplanteerd worden dan bij een FUT behandeling. Voor een vrouw is dit vaak geen optie en voor mannen die een langeren haardracht hebben is dit ook een grote drempel. De haren in het donorgebied dienen krachtig te zijn om afbreken met uitname te voorkomen. Kroeshaar is niet geschikt voor een FUE behandeling.

Wat zijn de voordelen van een FUT haartransplantatie?

De FUT haartransplantatie is minder arbeidsintensief voor de artsen. Hierdoor kunnen er meer grafts op een dag getransplanteerd worden. Deze grafts (haargroepjes) kunnen tot 4 harig zijn waardoor er met een minder aantal hetzelfde of een beter resultaat behaald kan worden dan bij de FUE behandeling. Een groot team 6 - 8 zusters en de arts voeren de behandeling uit waardoor in een korte tijd (4 tot 5 uur) grote ( tot 3000 grafts) haartransplantaties gedaan kunnen worden.  Omdat de behandeling grotendeels door de zusters uitgevoerd wordt liggen de kosten  lager dan bij een FUE behandeling.

Is een FUE behandeling voor vrouwen gelijk aan een FUE behandeling voor mannen?

Een FUE behandeling voor vrouwen verschilt in veel gevallen van eeen behandeling voor mannen. Vrouwen hebben vaak andere behoeften en verwachtingen. Denk bijvoorbeeld aan;

  • Vrouwen verwachten vaak een hogere dichtheid en dragen vaak langer haar;
  • Vrouwen willen zich meestal niet laten scheren voor een behandeling;
  • Haaruitval bij vrouwen heeft andere oorzaken.

De samenleving als geheel en individuele vrouwen willen een hogere dichtheid. Dat wil zeggen, zij willen een vollere haardos, waar de buitenwereld niet aan kan zien dat er sprake is van haarverlies. Een haartransplantatie zorgt altijd voor een verbetering, maar kan niet voor een 100% dichtheid zorgen. Cruciaal is daarom of de haarchirurg een goed en eerlijk advies kan geven zodat de client een goede afweging kan maken tussen mogelijkheden en verwachtingen. Verder is slechts 1 op de 100 vrouwen bereid om het haar te scheren voor een haartransplantatie. Dit is dan ook de reden dat wij bij Transhair voor vrouwen vrijwel alleen de FUT behandeling uitvoeren. De vrouw komt binnen met lang haar en gaat naar buiten met lang haar.

Hoelang is de wachttijd tot een behandeling?

De wachttijd voor een haartransplantatie, afhankelijk van het type behandeling (FUE of FUT), is gemiddeld 3 tot 4 weken

Wat is het verschil tussen een FUE en FUT haartransplantatie?

Het grootste verschil is de manier waarop de grafts bij deze methodes verwijderd worden. Bij de FUE methode worden de grafts een voor een uit het donorgebied verwijderd. Bij de FUT methode wordt er een stukje huid verwijderd uit het donorgebied. Onder microscoop worden vervolgens de grafts( haargroepjes van 1 tot 4 haren) geprepareerd

Wat zijn de voordelen van een FUE haartransplantatie?

De behandeling is comfortabel en nagenoeg pijnloos. Je houdt er geen (zichtbare) littekens aan over. Daarnaast is het mogelijk om twee dagen achter elkaar te behandelen om zo in een betrekkelijk korte tijd  grote hoeveelheid grafts te transplanteren.

Wordt een haartransplantatie vergoed door de zorgverzekering?

Nee, over het algemeen niet. Pas wanneer je kunt aantonen dat de gevolgen van haaruitval een groot psychisch leed veroorzaken, bestaat er een kans op vergoeding. Wel is het een mogelijkheid om de kosten van een haartransplantatie bij de belasting op te voeren als buitengewone laste.

Is een haartransplantatie ook mogelijk met kroeshaar?

Ja, wij behandelen ook mensen met kroeshaar. De transplantatietechniek is iets complexer omdat kroesharen ook onderhuids krullen. Ons medisch team beheerst deze techniek uitstekend en kan dus ook bij kroeshaartransplantaties goede resultaten bieden.

Moet ik later nog een haartransplantatie ondergaan?

Je moet helemaal niks natuurlijk. Maar het zou kunnen dat je haaruitval zich verder doorzet. Zeker als je op jonge leeftijd een haartransplantatie hebt laten doen. Alle getransplanteerde grafts blijven dan wel de rest van je leven haar produceren, maar de haren eromheen die je eerst wel had, zouden later kunnen uitvallen. In dat geval zou je dus een extra behandeling kunnen overwegen.

Wat kan ik verwachten van een gratis adviesgesprek?

Simpel gezegd: een antwoord op al je vragen waar je een antwoord op moet hebben voordat je een keuze voor een haartransplantatie kunt maken. Dus je moet bijvoorbeeld weten of je geschikt bent voor een transplantatie, welke methode het beste voor je is en hoeveel grafts er nodig zijn voor een natuurlijk resultaat. Verder moet je natuurlijk weten wat het gaat kosten, wat voor resultaat je precies kunt verwachten en wat er zoal komt kijken bij de behandeling. Maar daarnaast is het ook een gelegenheid om de sfeer binnen onze kliniek te ervaren. De mensen te ontmoeten en de ruimtes te zien.

Waarom zou ik kiezen voor Transhair?

In de eerste plaats kies je Transhair vanwege haar enorme ervaring op het gebied van haartransplantaties. Onze artsen zijn specialisten, hebben jarenlange ervaring in het uitvoeren van alle  haartransplantatiemethodes ( FUE, FUT en Haarstamcel methode) en dit maakt hun beheersing van de techniek (wat met ervaring komt) uitstekend. Hier zit echt een voorsprong vergeleken met andere klinieken. De kwaliteit komt ook voort uit onze investeringen in technologieën en de mate waarin wij de wettelijke eisen voor kwaliteit ver overstijgen. Transhair is lid van de ZKN (Zelfstandige Klinieken Nederland) . Dit lidmaatschap verdien je indien alles tot in de puntjes geregeld is.  Ook geven wij een zekerheid voor de kwaliteit in de vorm van een levenslange groeigarantie.

Hoelang duurt het voordat mijn hoofdhuid volledig is genezen na een behandeling?

Na ongeveer een week is er vrijwel niets meer zichtbaar van een haartransplantatie. Om goed te herstellen wordt u geadviseerd om geen zware lichamelijke handelingen uit te voeren gedurende de drie weken na de behandeling. De specialisten van Transhair kunnen u uitgebreid informeren over een optimaal herstel na uw behandeling.

Moet ik medicijnen gebruiken bij een haartransplantatie?

Het is niet verplicht om medicijnen te gebruiken tegen haaruitval. Sommigen willen liever medicijnen gebruiken; anderen willen er niets van weten. Tijdens het 1e consult bespreken we de mogelijkheden en houden rekening met uw voorkeuren.

Kan de kliniek medicijnen voorschrijven?

Wij kunnen medicijnen voorschrijven wanneer dat gewenst is.

Zijn er alternatieven als een haartransplantatie in mijn situatie niet mogelijk is?

Er is ook een mogelijk de hoofdhuid te laten pigmenteren ( Micro Hair Pigmention). Dit is een behandeling waarbij uw donorhaar niet gebruikt wordt. Klik hier voor meer informatie. 

Wat kost een consult?

Een consult is bij ons gratis. In een consultgesprek wordt er duidelijk uitgelegd wat de mogelijkheden en de onmogelijkheden zijn.Er wordt een duidelijke uitleg gegeven over beide technieken ( FUE en FUT) die Transhair tot in de kleinste details beheerst, tevens wordt er een inschatting gemaakt van het aantal grafts die u nodig heeft en de daarbij behorende prijs. Bij de Micro Hair Pigmentatie wordt er duidelijk verteld wat de voor en nadelen zijn van een pigmentatie behandeling en wordt een inschatting gemaakt van de prijs voor de behandeling bij u.

Welke haartransplantatie methode is het beste?

Welke haartransplantatie methode het beste is, is per persoon verschillend. Dit komt omdat elke methode voor en nadelen heeft. Zo is het bij de FUE methode noodzakelijk om je (donorgebied) kaal te scheren als er meer dan 500 grafts nodig zijn. Dit wil niet iedereen waardoor de FUT methode weer beter is omdat je hier niet voor geschoren hoeft te worden. Maar wanneer je een zeer kort (opgeschoren) kapsel hebt is de FUE methode weer beter geschikt omdat je hierbij geen zichtbare littekens hebt. Maar ook uw haarsituatie zoals de grootte van de kaalheid, de dikte en kleur van uw haren kan invloed hebben op de keuze van de methode. Zoals u ziet zijn er per haartransplantatie methode zeer veel verschillen. U kunt uw wensen daarom het beste bespreken met uw adviseur. Deze kan aan de hand van uw situatie en uw wensen een goed advies geven wat de beste methode voor u is.

Is een haartransplantatie pijnlijk?

Nee. De behandeling vindt namelijk plaats onder plaatselijke verdoving en is dus te vergelijken met een bezoek aan de tandarts. Tevens ontvangt u zowel vooraf als achteraf een pijnstillende middelen.

Benieuwd wat wij
voor u kunnen betekenen?

Doe de scan of plan direct een afspraak. U krijgt binnen 24 uur een passend advies of antwoord op uw vraag.

Veel gestelde vragen over haartransplantatie

Klanten over Transhair

Transhair is de beste haarkliniek van Nederland. Dat zeggen wij niet zelf, dat zeggen
onze klanten. Ze beoordelen ons met een 9,2 op Kliniekervaringen.nl.

Groeigarantie

Een leven lang haar

Een haartransplantatie is een grote stap én een flinke investering. U wilt dus zeker weten dat de behandeling een mooi resultaat geeft en dat u er lang plezier van heeft. 

Deskundig en gespecialiseerd

Maak kennis met onze
zeer ervaren haarchirurgen

De haarchirurgen van Transhair werken samen als team aan uw haartransplantatie. Daarvoor gebruiken ze de modernste technieken. Dankzij hun gedegen opleiding en jarenlange ervaring staan onze specialisten garant voor een optimaal resultaat.

Uitgelegd: van haaruitval naar volle haardos

Cor legt Kaz uit wat de oorzaken van haaruitval zijn en hoe een haartransplantatie weer voor een volle haardos kan zorgen.

Benieuwd wat wij
voor u kunnen betekenen?

Doe de scan of plan direct een afspraak. U krijgt binnen 24 uur een passend advies of antwoord op uw vraag.