Benieuwd wat een haartransplantatie voor jou kan betekenen?

Veelgestelde vragen
over haartransplantatie

FAQ

Wat zijn de nadelen van een FUE haartransplantatie?

Een FUE haartransplantatie is behoorlijk arbeidsintensief voor de artsen en hair technicians. Daarom is de transplantatie duurder dan een FUT haartransplantatie. Daarnaast moet je geheel kaal geschoren worden en kunnen er minder grafts op een dag getransplanteerd worden dan bij een FUT behandeling. Voor een vrouw is dit vaak geen optie en voor mannen die een langere haardracht hebben is dit ook een grote drempel. De haren in het donorgebied moeten bovendien krachtig te zijn om afbreken tijdens het uitenemen te voorkomen. Kroeshaar is niet geschikt voor een FUE behandeling.

Wat zijn de voordelen van een FUT haartransplantatie?

De FUT haartransplantatie is minder arbeidsintensief voor de artsen. Hierdoor kunnen er meer grafts op een dag getransplanteerd worden. Deze grafts (haargroepjes) kunnen wel vier haren bevatten, waardoor er met een minder aantal grafts hetzelfde of een beter resultaat behaald kan worden dan bij de FUE behandeling. Een groot team 6 - 8 hair technicians en de arts voeren de behandeling uit waardoor in een korte tijd (4 tot 5 uur) grote (tot 2600-2800 grafts) haartransplantaties gedaan kunnen worden.

Is een FUE behandeling voor vrouwen gelijk aan een FUE behandeling voor mannen?

Een FUE behandeling voor vrouwen verschilt in veel gevallen van een behandeling voor mannen. Vrouwen hebben vaak andere behoeften en verwachtingen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Vrouwen verwachten vaak een hogere dichtheid en dragen vaak langer haar.
  • Vrouwen willen zich meestal niet laten scheren voor een behandeling.
  • Haaruitval bij vrouwen heeft andere oorzaken.

Veel vrouwen willen een hogere dichtheid van het haar: een vollere haardos, waar de buitenwereld niet aan kan zien dat er sprake is van haarverlies. Een haartransplantatie zorgt altijd voor een verbetering, maar kan niet voor een 100% dichtheid zorgen. Daarom is het belangrijk dat ze een goed en eerlijk advies krijgen over het resultaat dat ze kunnen verwachten - iets dat we bij Transhair heel belangrijk vinden. Verder is slechts 1 op de 100 vrouwen bereid om het haar te scheren voor een haartransplantatie. Dit is dan ook de reden dat wij bij Transhair bij vrouwen vrijwel alleen de FUT behandeling uitvoeren. Je komt binnen met lang haar, en gaat ook weer met lang haar naar buiten.  

Hoe lang is de wachttijd voor een behandeling?

De wachttijd voor een haartransplantatie, afhankelijk van het type behandeling (FUE of FUT), is gemiddeld 3 tot 4 weken

Wat is het verschil tussen een FUE en FUT haartransplantatie?

Het grootste verschil is de manier waarop de grafts bij deze methodes verwijderd worden. Bij de FUE methode worden de grafts een voor een uit het donorgebied verwijderd. Bij de FUT methode wordt er een stukje huid verwijderd uit het donorgebied. Onder microscoop worden vervolgens de grafts (haargroepjes van 1 tot 4 haren) geprepareerd

Wat zijn de voordelen van een FUE haartransplantatie?

De behandeling is comfortabel en nagenoeg pijnloos. Je houdt er geen (zichtbare) littekens aan over. Daarnaast is het mogelijk om twee dagen achter elkaar te behandelen om zo in een betrekkelijk korte tijd grote hoeveelheid grafts te transplanteren.

Wordt een haartransplantatie vergoed door de zorgverzekering?

Nee, over het algemeen niet. Pas wanneer je kunt aantonen dat de gevolgen van haaruitval een groot psychisch leed veroorzaken, bestaat er een kans op vergoeding. In heel uitzonderlijke gevallen is het mogelijk om de kosten van een haartransplantatie bij de Belastingdienst als aftrekpost voor zorgkosten.

Is een haartransplantatie ook mogelijk met kroeshaar?

Ja, wij behandelen ook mensen met kroeshaar. De transplantatietechniek is iets complexer omdat kroesharen ook onderhuids krullen. Ons medisch team beheerst deze techniek uitstekend en kan dus ook bij kroeshaartransplantaties goede resultaten bieden.

Moet ik later nog een haartransplantatie ondergaan?

Het zou kunnen dat je haaruitval zich verder doorzet, zeker als je op jonge leeftijd een haartransplantatie hebt laten doen. Alle getransplanteerde grafts blijven dan wel de rest van je leven haar produceren, maar de haren eromheen kunnen later wél uitvallen. In dat geval zou je dus een extra behandeling kunnen overwegen.

Wat kan ik verwachten van een gratis adviesgesprek?

Simpel gezegd: een antwoord op al je vragen waar je een antwoord op moet hebben voordat je een keuze voor een haartransplantatie kunt maken. Dus je moet bijvoorbeeld weten of je geschikt bent voor een transplantatie, welke methode het beste voor je is en hoeveel grafts er nodig zijn voor een natuurlijk resultaat. Verder moet je natuurlijk weten wat het gaat kosten, wat voor resultaat je precies kunt verwachten en wat er zoal komt kijken bij de behandeling. 

Waarom zou ik kiezen voor Transhair?

In de eerste plaats kies je Transhair vanwege onze enorme ervaring op het gebied van haartransplantaties. Onze artsen zijn specialisten en hebben jarenlange ervaring in het uitvoeren van alle haartransplantatiemethodes (FUE, FUT en haarstamcel methode). Transhair richt zich volledige op haartransplantaties en heeft daarom een voorsprong vergeleken met andere klinieken. De kwaliteit komt ook voort uit onze investeringen in technologieën en de mate waarin wij de wettelijke eisen voor kwaliteit ver overstijgen. Transhair is lid van de ZKN (Zelfstandige Klinieken Nederland) en geeft jou zekerheid over de kwaliteit in de vorm van een levenslange groeigarantie.

Hoelang duurt het voordat mijn hoofdhuid volledig is genezen na een behandeling?

Na ongeveer een week is er vrijwel niets meer zichtbaar van een haartransplantatie. Om goed te herstellen, adviseren we je om geen zware lichamelijke handelingen uit te voeren gedurende de drie weken na de behandeling. De specialisten van Transhair kunnen je uitgebreid informeren over een optimaal herstel na uw behandeling.

Moet ik medicijnen gebruiken bij een haartransplantatie?

Het is niet verplicht om medicijnen te gebruiken tegen haaruitval. Sommigen willen liever medicijnen gebruiken; anderen willen er niets van weten. Tijdens het eerste consult bespreken we de mogelijkheden en houden rekening met jouw voorkeuren.

Kan de kliniek medicijnen voorschrijven?

Wij kunnen medicijnen voorschrijven wanneer dat gewenst is.

Zijn er alternatieven als een haartransplantatie in mijn situatie niet mogelijk is?

Er is ook een mogelijk de hoofdhuid te laten pigmenteren (Micro Hair Pigmention); ook wel stoppeltattoo genoemd. Klik hier voor meer informatie. 

Wat kost een consult?

Een consult is bij ons gratis. In een consultgesprek wordt er duidelijk uitgelegd wat de mogelijkheden en de onmogelijkheden zijn. Er wordt een duidelijke uitleg gegeven over beide technieken (FUE en FUT) die Transhair tot in de kleinste details beheerst, tevens maken we een inschatting gemaakt van het aantal grafts dat je nodig hebt en de daarbij behorende prijs. 

Welke haartransplantatiemethode is het beste?

Welke haartransplantatiemethode het beste is, is per persoon verschillend. Dit komt omdat elke methode voor- en nadelen heeft. Zo is het bij de FUE methode noodzakelijk om je hoofd (donorgebied) kaal te scheren als er meer dan 500 grafts nodig zijn. Wil je dat niet? Dan kan de FUT-methode beter zijn, mdat je hier niet voor geschoren hoeft te worden. Heb je een zeer kort (opgeschoren) kapsel, dan is de FUE-methode weer beter geschikt omdat deze geen zichtbare littekens achterlaat. Maar ook je haarsituatie zoals de omvang van de kaalheid, de dikte en kleur van de haren kan invloed hebben op de keuze van de methode. De keuze is dus heel persoonlijk. Bespreek je wenden daarom met je haartransplantatie-adviseur voor een advies op maat.

Is een haartransplantatie pijnlijk?

Nee. De behandeling vindt namelijk plaats onder plaatselijke verdoving en is dus te vergelijken met een bezoek aan de tandarts. Tevens ontvang je zowel vooraf als achteraf pijnstillende middelen.

Benieuwd wat wij
voor jou kunnen betekenen?

Doe de scan of plan direct een afspraak. Je krijgt binnen 24 uur een passend advies of antwoord op je vraag.

Veel gestelde vragen over haartransplantatie

Klanten over Transhair

Transhair is de beste haarkliniek van Nederland. Dat zeggen wij niet zelf, dat zeggen
onze klanten. Ze beoordelen ons met een 9,2 op Kliniekervaringen.nl.

Groeigarantie

Een leven lang haar

Een haartransplantatie is een grote stap én een flinke investering. U wilt dus zeker weten dat de behandeling een mooi resultaat geeft en dat u er lang plezier van heeft. 

Dr M. Statius Muller

Haartransplantatie chirurg

Dr. Alekseev

Haartransplantatie arts

Dr A. Meisen

Haartransplantatie arts

Britt

Teamleider Haartransplantatie assistente 5 jaar ervaring

Marijke

Haartransplantatie assistente 25 jaar ervaring

Deskundig en gespecialiseerd

Maak kennis met onze
zeer ervaren MHP-specialiste

De haarchirurgen van Transhair werken samen als team aan jouw behandeling. Daarvoor gebruiken ze de meest moderne technieken. Dankzij de gedegen opleiding en jarenlange ervaring, staan onze specialisten garant voor optimaal resultaat.
Marleen is dé MHP-specialiste van Transhair. Ze is al 13 jaar haarchirurg bij Transhair, waarvan 7 jaar als MHP-specialiste.

Uitgelegd: van haaruitval naar volle haardos

Cor legt Kaz uit wat de oorzaken van haaruitval zijn en hoe een haartransplantatie weer voor een volle haardos kan zorgen.

Benieuwd wat wij
voor jou kunnen betekenen?

Doe de scan of plan direct een afspraak. Je krijgt binnen 24 uur een passend advies of antwoord op je vraag.