Levenslang resultaat

FUT
haartransplantatie

Ook bij deze techniek worden de haarzakjes één voor één in het deel van jouw hoofd geplaatst waar jij meer haar wilt. Het verschil is dat deze haartjes afkomstig zijn uit een reepje huid, dat uit de haarkrans op het achterhoofd wordt gehaald. De FUT-methode laat geen zichtbare littekens achter, scheren is niet nodig. Dat maakt deze techniek ook bij uitstek geschikt voor vrouwen. Transhair voert als enige haarkliniek in Nederland FUT-haartransplantaties uit.

Benieuwd wat wij
voor jou kunnen betekenen?

Doe de scan of plan direct een afspraak. Je krijgt binnen 24 uur een passend advies of antwoord op je vraag.

 • 01

  Advies op maat

  Of de FUT-methode voor u geschikt is, bepaalt de haartransplantatieconsulent tijdens een gratis en vrijblijvend haarconsult. Na een grondig onderzoek van jouw haar en jouw haarkrans – het deel van het hoofd dat altijd haar behoudt - krijg je een advies op maat. Is een FUT-haartransplantatie voor jou de beste optie? Dan maken we een afspraak in onze kliniek in Vlijmen. 

 • 02

  Een leven lang haar

  Het resultaat van je haartransplantatie is blijvend. Je kunt voor de rest van je leven jezelf zijn, zonder je druk te hoeven maken over kaalheid. Wij beloven je dan ook zwart op wit dat alle getransplanteerde haarzakjes na jouw FUT-transplantatie een leven lang haren blijven produceren. Zodat je na je transplantatie weer zorgeloos kunt genieten.

 • 03

  Het plaatsen van het haar

  Nu de grafts klaar zijn om getransplanteerd te worden, maakt de chirurg met een priknaald of de SLIT-methode zeer kleine huidkanaaltjes in het gebied waar jij weer een volle haardos wilt hebben. Daarna worden de grafts één voor één in deze kanaaltjes geplaatst. Binnen enkele dagen groeien ze helemaal vast in het huidkanaaltje waarin ze geïmplanteerd worden. 

 • 04

  Nazorg

  Na de haartransplantatie geven we u een uitgebreide uitleg en krijgt u onze eigen Active Hair Shampoo mee, voor de verzorging van het getransplanteerde haar. Na een tijdje plannen we een controlemoment in, zodat we kunnen zien of de getransplanteerde haren goed groeien. Al na een paar maanden gaan de haren groeien en na ongeveer een jaar is het volledige eindresultaat zichtbaar We nodigen u dan nog eens uit voor een laatste afspraak, zodat we kunnen bekijken of u én wij helemaal tevreden zijn over het resultaat van uw FUT-haartransplantatie.

 • 05

  Reepje huid

  In onze comfortabele haarkliniek op Landgoed Wagenberg in Vlijmen heeft het transplantatieteam maar één doel voor ogen: het best mogelijke resultaat van jouw haartransplantatie. Je krijgt een plaatselijke verdoving en de chirurg neemt daarna één smal, dichtbehaard huidreepje uit het donorgebied weg. Dankzij een speciale hechtingstechniek is het litteken dat achterblijft zelfs bij korte kapsels nauwelijks zichtbaar. 

 • 06

  Voorbereiden van de haartransplantatie

  Bij jouw haartransplantatie zijn niet alleen jouw chirurg, maar ook vier tot acht van onze intern opgeleide hairtechnicians betrokken. Zij snijden de haarzakjes (grafts) los van het huidreepje. Dat doen ze onder geavanceerde microscopen. Daarna plaatsen ze de grafts – met één tot vier haren per stuk – in een speciale groeivloeistof, die ervoor zorgt dat de haren straks beter zullen groeien voor een optimaal resultaat. Er kunnen bij een FUT-transplantatie maximaal 3.000 grafts per dag worden getransplanteerd.

Dr M. Statius Muller

Haartransplantatie chirurg

Dr. Alekseev

Haartransplantatie arts

Dr A. Meisen

Haartransplantatie arts

Britt

Teamleider Haartransplantatie assistente 5 jaar ervaring

Marijke

Haartransplantatie assistente 25 jaar ervaring

Deskundig en gespecialiseerd

Maak kennis met onze
zeer ervaren MHP-specialiste

De haarchirurgen van Transhair werken samen als team aan jouw behandeling. Daarvoor gebruiken ze de meest moderne technieken. Dankzij de gedegen opleiding en jarenlange ervaring, staan onze specialisten garant voor optimaal resultaat.
Marleen is dé MHP-specialiste van Transhair. Ze is al 13 jaar haarchirurg bij Transhair, waarvan 7 jaar als MHP-specialiste.

FUE-haartransplantatie

Neem een kijkje

Hoe ziet de dag van jouw haartransplantatie eruit? We nemen je graag stap voor stap mee door je behandeldag!

Verschil tussen FUT en FUE

Bij de FUE methode worden de haarzakjes één voor één uit het donorgebied verwijderd, terwijl bij de FUT-methode een stukje huid verwijderd wordt uit het donorgebied. Omdat het hoofd bij de FUT-methode niet geschoren hoeft te worden, is deze methode bij uitstek geschikt voor vrouwen en mannen die het haar lang dragen. De FUE-methode is juist zeer geschikt voor mannen die de haarkrans kort of geschoren dragen. Onder de microscoop worden vervolgens de grafts (haargroepjes van één tot vier haren) geprepareerd in een speciale groeivloeistof. Na de FUT-methode blijft een klein litteken achter. Zeker wanneer het donorgebied heel beperkt is, kan de FUT-methode een betere keuze zijn dan de FUE-methode. Tijdens uw eerste consult geven we u een advies op maat.

Veelgestelde vragen
over een FUT haartransplantatie

Benieuwd wat een haartransplantatie
voor jou kan betekenen?

Plan direct een afspraak in voor een persoonlijk haaradvies.