Benieuwd wat een haartransplantatie voor jou kan betekenen?

FUT-haartransplantatie: uniek in Nederland door specialistisch team

Als enige haarkliniek in Nederland voert Transhair FUT-haartransplantaties uit. Cor van Oyen, oprichter en directeur van Transhair, vertelt waarom Transhair de enige is die dat doet en wat de grootste voordelen zijn van een FUT-behandeling.

Gespecialiseerde chirurgen

“Bij een FUT-behandeling wordt een reepje huid uit de haarkrans gesneden. Het is dus een chirurgische behandeling, die eigenlijk alleen door gespecialiseerde chirurgen uitgevoerd zou mogen  worden. Aangezien de meeste haarklinieken in Nederland klein zijn, hebben ze alleen basisartsen in dienst en geen chirurgen. Zij kunnen deze behandeling dus niet uitvoeren. Omdat bij Transhair gespecialiseerde chirurgen werken, kunnen wij de FUT-behandeling wel aanbieden. Daarnaast hebben we speciaal opgeleide hairtechnicians die onder de microscoop de grafts lossnijden.”

Techniek verbeterd

De FUT- en FUE-technieken zijn ongeveer tegelijkertijd ontstaan. En beide technieken zijn de afgelopen jaren steeds verder verbeterd en doorontwikkeld. Dus dat FUT ouderwets zou zijn, zoals soms wel wordt beweerd? Zeker niet!

Voordelen FUT

Voor veel mensen is een FUT-haartransplantatie de beste keuze. Deze methode heeft namelijk een aantal grote voordelen ten opzichte van een FUE-behandeling, waarbij de grafts rechtstreeks uit de haarkrans één voor één getransplanteerd worden. “Het grootste voordeel is dat scheren niet nodig is, omdat er een reepje huid wordt weggesneden. Dat maakt FUT de ideale techniek voor vrouwen. Een tweede voordeel is dat er bij het lossnijden van de grafts wat vet om de haarwortel blijft zitten. Daarin zitten voedingsstoffen en dit vergroot de overlevingskansen van de haren. Een derde voordeel is dat er meer grafts in één behandeling kunnen worden getransplanteerd.”

Steeds meer FUT-haartransplantaties

De helft van de haartransplantaties die Transhair uitvoert, zijn FUT-haartransplantaties. “En dat terwijl 95% van onze cliënten al vóór het eerste consult aangeeft een FUE-behandeling te willen. Natuurlijk: er zijn mensen voor wie FUE de beste oplossing is, zeker voor mannen die later in hun leven misschien toch voor de geschoren look willen gaan. Het litteken dat FUT achterlaat, wordt dan namelijk wel zichtbaar. Maar in veel gevallen is FUT de beste keuze.

FUT internationaal

In Nederland is FUT niet zo bekend, maar internationaal is het een populaire vorm van haartransplantatie. “Zeker in landen als de VS, Engeland, Duitsland en Frankrijk vinden veel FUT-haartransplantaties plaats. De haarklinieken zijn daar veel groter en hebben veel gespecialiseerde medewerkers in dienst, zoals chirurgen. Eigenlijk kun je Transhair, met ruim veertig gespecialiseerde chirurgen en hairtechnicians, beter daarmee vergelijken dan met de kleinere Nederlandse haarklinieken.”

Meer weten over FUT-haartransplantatie?

FUT is voor veel mensen de ideale haartransplantatie-techniek. Overweeg je een haartransplantatie en wil je meer weten over de FUT- of de FUE-methode? Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvend eerste consult. We geven je graag eerlijke informatie over de voor- en nadelen van beide behandelingen én een realistisch beeld van het te verwachten resultaat.

Benieuwd wat wij
voor jou kunnen betekenen?

Doe de scan of plan direct een afspraak. Je krijgt binnen 24 uur een passend advies of antwoord op je vraag.

Benieuwd wat een haartransplantatie
voor jou kan betekenen?

Plan direct een afspraak in voor een persoonlijk haaradvies.