Benieuwd wat een haartransplantatie voor jou kan betekenen?

Dr. Markwin Statius Muller, haartransplantatiechirurg Transhair

Dr. Markwin Statius Muller werkt vijf jaar als haartransplantatiechirurg bij Transhair. Hij is sinds 16 jaar chirurg en draagt sinds enige tijd ook de officiële en beschermde titel ‘cosmetisch arts KNMG’. Met jarenlange ervaring in het werkveld als chirurg én als cosmetisch arts, geeft hij cliënten vertrouwen en zekerheid. Markwin weet alles over de mogelijkheden voor haartransplantaties. Lees meer.

“Dankbaar werk”, zo omschrijft Markwin werken bij Transhair. “Haartransplantatie is een heel mooi vak. Waar in de chirurgie het resultaat vaak niet zichtbaar is, is het resultaat bij haartransplantaties duidelijk zichtbaar. Cliënten gaan blij, positief én hoopvol de deur uit. Bijna iedereen die geweest is, geeft aan de behandeling mee te vinden vallen en sommige vonden het zelfs een intensieve maar gezellige dag. Cliënten komen altijd een jaar na de behandeling voor controle terug, en geven dan aan dat ze na een paar maanden al resultaat zagen. Het voelt goed om cliënten op deze manier te helpen zich zelfverzekerder te voelen. Ik heb soms nog contact met mensen die ik behandeld heb. Ze houden mij op de hoogte van het proces en bedanken mij voor de behandeling.”

FUE- en FUT-behandelingen
Transhair biedt diverse behandelingen, waaronder FUE-, FUT- en PRP-behandelingen. “De meeste cliënten komen in aanmerking voor een FUE-behandeling: een zeer specialistische behandeling waarbij met een heel dun boortje haren achterop het hoofd weggehaald worden. We zijn hier zeer goed in getraind.” Ook een FUT-behandeling wordt soms geadviseerd. Hierbij wordt op chirurgische wijze een reepje huid met haar op het achterhoofd weggehaald en in kleine transplantaten gesneden. Beide behandelingen hebben hun voor- en nadelen. Bij de FUT ontstaat een dun streepvormig litteken achter op het hoofd maar hoef je niet helemaal geschoren te worden vooraf. Bij een FUE behandeling ontstaan er nauwelijks zichtbare kleine puntvormige littekens, maar moet je wel (meestal volledig) geschoren worden.

Haarverbetering: PRP-behandeling
Voor wie dunner wordend haar heeft – maar nog niet toe is aan een haartransplantatie – is onder andere een PRP-behandeling geschikt. Een PRP-behandeling is vooral geschikt voor beginnende kalende mensen en mensen met haaruitval. Met een PRP-behandeling wordt de haargroei gestimuleerd met lichaamseigen plaatjesrijk plasma. Dit plasma wordt uit het eigen bloed gewonnen en vervolgens met een dunne naald in de hoofdhuid geïnjecteerd. Markwin: “Met dit plasma geven we haarfollikels een ‘boost’, zodat de terugkerende haren dikker zijn. Bij Transhair werken we met de nieuwste en meest geavanceerde technieken om het plasma te scheiden van de rode bloedcellen.”

Eerlijk en transparant over de mogelijkheden
Markwin gelooft in de werkwijze van Transhair en werkt dan ook met veel plezier bij onze kliniek. “Transhair is de meest professionele, de grootste en allicht de beste kliniek van Nederland. De organisatie biedt kwaliteit en is transparant en eerlijk. Ik ben heel blij dat ik hier mag werken.” Daarnaast is Markwin het volledig eens met de kritische blik waarmee Transhair naar de mogelijkheden voor haartransplantaties kijkt.Wanneer iemand naar de kliniek komt, kijken we altijd naar de specifieke situatie. We zien vaak meteen wat er nodig is en hoe we iemand kunnen helpen. Afhankelijk van het donorgebied, zit er een limiet aan wat tijdens één behandeling mogelijk is. Maar er zit ook een limiet aan wat er totaal bij iemand weggehaald kan worden in het donorgebied. We zijn heel secuur in wat we weghalen, zodat we de haren die er zitten niet beschadigen en vooral niet te veel weghalen en dat het daar kaal wordt. “In sommige (buitenlandse) klinieken, zien we dat er veel te veel haargroepjes worden weggehaald. Dan is het donorgebied leeggemaakt. Ook wij kunnen dan geen herstellende behandeling meer uitvoeren.” 

Ook wie op relatief jonge leeftijd een haartransplantatiebehandeling wil ondergaan, ontvangt bij Transhair een eerlijk, transparant en toekomstgericht advies. De leeftijd en het verloop van het kaalheidsproces is belangrijk: naarmate je ouder wordt, kan kaalheid verder toenemen. Daarom adviseert Transhair om op jonge leeftijd een niet te groot aantal grafts te transplanteren.

Hair Growth Vitamins

De vegan Hair Growth Vitamins van Foll Hair bevatten onder andere Selenium, Vitamine B9 en Biotine, die de haargroei bevorderen en zorgen voor sterk en gezond haar. Deze formulie is ontworpen om haargroei te stimuleren en haaruitval te verminderen.