Tips voor mannen met dunner haar

Wanneer het haar dunner wordt is dat voor veel mannen een vervelende zaak. Vaak gaat dit gepaard met minder zelfvertrouwen. Daarom een aantal tips voor het verminderen van dunner wordend haar.

1. Niet te vaak wassen

Schoon haar is niet zo gezond als je misschien denkt. Het wassen kan namelijk zorgen voor beschadigingen en sneller uitvallen van de haren. Daarnaast wordt je haar veel sneller vet wanneer je overmatig vaak shampoo gebruikt. Probeer het wassen te beperken tot drie keer per week. Op de andere dagen kan je eventueel een conditioner gebruiken als het echt nodig is.

2. Eet de goede voedingsstoffen

Wat je eet heeft een groot effect op de gezondheid van je haar. Je haren bestaan grotendeels uit eiwitmoleculen. Zorg er daarom voor dat je genoeg eiwitten binnenkrijgt. Ook het innemen van extra ijzers maakt je haar sterker en kan effect hebben op de hoeveelheid haaruitval.

3. Bedek je dunne plekken niet met extra lang haar

Laat je je haar groeien zodat de dunne plekken bedekt worden? Vaak heeft dit het effect dat het alleen maar duidelijker wordt. Vraag de kapper eens naar een kapsel waarbij de aandacht meer naar je gezicht dan naar je haren gaat. Als mensen niet op je haren letten dan valt dunner haar voor hen minder op.

4. Laat een baardje staan

Een mooie baard langs je kaaklijn of een 3 dagen baardje neemt de aandacht ook weg van je kapsel.

5. Probeer stress te vermijden

Stress heeft een negatieve invloed op zowel je gevoel als op je haar. Het wordt grijs en haaruitval versneld. Ga eens lekker te keer in de sportschool, zorg dat je goed eet en neem genoeg tijd om tot rust te komen.

6. Geef je haar meer volume

Er zijn vele producten op de markt die meer volume geven aan je haar. Zo zijn er bijvoorbeeld haarpoeders. Vraag bij je kapper eens om advies.