Wat is een haaranalyse? We leggen het graag uit

Heb je last van haarverlies, kaalheid, of merk je dat je haar dunner wordt? Dan kan een haaranalyse bij Transhair de eerste stap zijn naar het herstellen van je zelfvertrouwen en het terugwinnen van een volle haardos. Onze haaranalyse biedt niet alleen inzicht in de oorzaken van jouw haarproblemen, maar vormt ook de basis voor een gepersonaliseerd behandelplan dat past bij jouw unieke behoeften.

Wat houdt een haaranalyse in?

Een haaranalyse bij Transhair is meer dan alleen een oppervlakkige inspectie. Het is een diepgaande evaluatie van de gezondheid van je haar en hoofdhuid. Tijdens de analyse onderzoeken we niet alleen waar haarverlies optreedt, maar ook de kwaliteit van het donorgebied, de dichtheid van de haarwortels, en de algehele gezondheid van je hoofdhuid. Door deze grondige aanpak kunnen we een nauwkeurig beeld krijgen van jouw haarconditie en de mogelijke oorzaken van je haarproblemen identificeren.

 

Waarom is een haaranalyse belangrijk?

Een haaranalyse is de eerste stap naar een effectieve behandeling van haaruitval. Door de oorzaken van haarverlies te begrijpen, kunnen we een behandelplan op maat ontwikkelen dat gericht is op het herstellen en versterken van je haar. Daarnaast helpt een haaranalyse ons om te bepalen of je geschikt bent voor een haartransplantatie en welke techniek het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie.

 

Onze haaranalyse: een gedetailleerde blik

Tijdens onze haaranalyse letten we op verschillende belangrijke aspecten:

 • Donorgebied evaluatie: we beoordelen de omvang en kwaliteit van het donorgebied om te bepalen of er voldoende gezonde haarfollikels beschikbaar zijn voor transplantatie.
 • Haardichtheid: we kijken naar de dichtheid van de haarwortels om de kans op een succesvolle transplantatie te vergroten.
 • Gezondheid van de hoofdhuid: een gezonde hoofdhuid is essentieel voor een succesvolle transplantatie en een snel herstel. We controleren daarom zorgvuldig de gezondheid van je hoofdhuid.
 • Multigrafts evaluatie: we bepalen of er haarwortels met meerdere haren aanwezig zijn, omdat deze kunnen bijdragen aan een voller en dichter resultaat.

 

Het resultaat van onze haaranalyse

Na de haaranalyse evalueren we de bevindingen om te bepalen of een haartransplantatie haalbaar is en aan je verwachtingen voldoet. Indien nodig, bieden we ook alternatieve oplossingen voor haarverbetering aan. Op basis van deze bevindingen verstrekken we een goed onderbouwd advies, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

 

De vervolgstappen

Blijkt uit jouw haaranalyse dat je in aanmerking komt voor een haartransplantatie? Dan zijn er verschillende mogelijkheden, afhankelijk van jouw behoeften en voorkeuren.

 

FUE-haartransplantatie:

 • Bij de FUE-haartransplantatie worden haarzakjes individueel geoogst uit het donorgebied en getransplanteerd naar het ontvangstgebied.
 • Deze techniek staat bekend om zijn precisie en minimaliseert littekens
 • Met gespecialiseerde chirurgen en haartechnici streven we naar een natuurlijk resultaat en een snel herstel.

FUT-haartransplantatie:

 • Bij de FUT-haartransplantatie wordt een reepje huid met haarzakjes uit het donorgebied verwijderd en vervolgens geïmplanteerd in het ontvangstgebied.
 • Dankzij geavanceerde technieken en ervaren chirurgen kunnen we hoogwaardige FUT-haartransplantaties aanbieden, met blijvende resultaten en minimale littekens.

PRP-behandeling:

 • PRP (Plaatjes Rijk Plasma) is een innovatieve behandeling waarbij het eigen bloed van de cliënt wordt gebruikt om de haargroei te stimuleren.
 • Door de injectie van bloedplasma met groeifactoren worden de haarzakjes gestimuleerd en het haarverlies vertraagd.
 • Deze behandeling kan worden gecombineerd met een haartransplantatie voor een optimaal resultaat en een verbeterde haargroei.

 

Interesse in een haaranalyse?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult bij een van onze vestigingen.

Benieuwd wat Transhair voor jou kan betekenen?

Vraag onze whitepaper aan en lees meer over haarverbetering

Ook interessant