Haaruitval na corona

De meest voorkomende symptomen van corona zijn inmiddels wel bekend: geen reuk, geen smaak, hoesten, verkouden, benauwdheid. Dat extreem haaruitval een gevolg kan zijn, is echter bij niet veel mensen bekend. Steeds vaker horen en zien we cliënten die te kampen hebben met haarverlies na een corona-besmetting. Opmerkelijk is dat het haarverlies vaak pas maanden later optreedt. Wil je meer weten over haaruitval na corona? Lees dan verder.

De oorzaak van acute haaruitval na corona: een verzwakt immuunsysteem

Door specialisten is aangetoond dat virale ziekten en chronische gezondheidsproblemen de gezondheid van de haargroei beïnvloeden. Herstellen van een coronavirusinfectie is een grote belasting voor het lichaam. De stress - als gevolg van deze infectie - is de belangrijkste oorzaak van haaruitval. Een verzwakt immuunsysteem, evenals voedingstekorten zijn mogelijke redenen voor overmatige haaruitval na corona. Vooral een tekort aan vitamine-B12 en vitamine-D leidt tot overmatig haarverlies. De Hair Growth Vitamins van Foll bevatten alle essentiële voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft voor gezonder, voller en sterker haar.

Haaruitval na corona: de haarcyclus Haarverlies vindt altijd plaats.

Normaal gesproken gebeurt dit in fases zodat niet in één keer veel haar verloren wordt – de zogenoemde haarcyclus. Deze cyclus start met de groeifase, gaat vervolgens over naar de overgangsfase en eindigt met de rustfase, waarna het haar uitvalt. Diffuse haaruitval – in de medische wereld Telogeen Effluvium genoemd – betekent een verstoring van deze haarcyclus en kan het gevolg zijn van stress en traumatische gebeurtenissen. Teveel haren gaan van de groeifase naar de rustfase en er treedt diffuus haaruitval op.

Hoe weet ik of het haarverlies wordt veroorzaakt door corona?

Als je een corona besmetting hebt gehad en daarbij bijvoorbeeld een paar dagen hoge koorts heeft gehad, is het mogelijk dat u enkele maanden later een toename ziet van het haarverlies. Plotseling haarverlies heeft verschillende mogelijke oorzaken. Het is niet altijd mogelijk om maanden na een stressvolle of traumatische gebeurtenis de exacte trigger te achterhalen, het is dan ook niet met zekerheid te zeggen dat de haaruitval door corona komt. Om andere oorzaken en gezondheidsproblemen uit te sluiten, kun je onderzoek laten doen naar de exacte oorzaak.

Wat kunt u doen tegen haaruitval na corona?

Haaruitval na corona is niet helemaal te voorkomen, maar het is wel mogelijk om de periode van haarverlies te beperken. Voor een goede gezondheid van het haar en de hoofdhuid is een gezonde levensstijl belangrijk. Wie last heeft van haaruitval na corona, heeft baat bij een dieet dat rijk is aan biotine en aminozuren. Was je haren liever niet met shampoos en conditioners die agressieve ingrediënten bevatten, wees voorzichtig met olie op de hoofdhuid, gebruik een borstel of kam met wijde tanden en zorg voor een goede doorbloeding van de hoofdhuid door bijvoorbeeld hoofdhuidmassages.

Essentiele vitamines: de belangrijkste bouwstenen voor gezond haar

De natuurlijke voedingssupplementen en haarverzorgingsproducten van Foll zijn rijk aan essentiële vitaminen, mineralen, aminozuren en voedingsstoffen die haargroei stimuleren en haaruitval verminderen. De belangrijkste bouwstenen zijn onder andere biotine, foliumzuur, selenium, zink en aminozuren. Dankzij de zorgvuldig geselecteerde ingrediënten zal het haar gezonder en sterker groeien. Bekijk hier de Foll producten.

Wanneer stopt de haaruitval na een corona besmetting?

Meestal is haaruitval na corona tijdelijk, wat betekent dat u na enkele maanden ziet dat het haarverlies afneemt en de haargroei uiteindelijk herstelt. Het haarverlies kan 3 tot 6 maanden duren en neemt daarna geleidelijk af tot het normale dagelijkse haarverlies. Bij sommigen duurt dit 9 maanden en langer. Had u voor de corona besmetting al last van haaruitval, zoals door erfelijke kaalheid? Dan kan corona het haarverlies in een stroomversnelling brengen.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden

Heb jij last van haaruitval na corona? Onze specialisten adviseren je graag over de diverse mogelijkheden. Wellicht heeft u baat bij voedingssupplementen, haarverzorgingsproducten of is een haarverbetering-behandeling voor jou geschikt

Benieuwd wat Transhair voor jou kan betekenen?

Vraag onze whitepaper aan en lees meer over haarverbetering

Ook interessant