PRP Behandeling

Haaruitval en dunner wordend haar komt bij mannen en vrouwen vaak voor. Hoewel de oorzaken tussen mannen en vrouwen kunnen verschillen is het resultaat hetzelfde: een afnemend zelfvertrouwen. Hoe eerder u begint met een behandeling hoe groter de kans op succes en op het behouden van uw haar.  Met een nieuwe bestrijding van haaruitval door middel van PRP-plasma heeft u resultaat zonder operatie. Met een dunne naald wordt het Plaatjes Rijk Plasma (PRP) in de hoofdhuid geïnjecteerd.

PRP Behandeling

Voor de PRP behandeling heeft iedere kliniek in Nederland een vergunning nodig voor het bewerken van bloed volgens de Wet op bijzondere medische verrichtingen, celtransplantatie 2012 van het Minsterie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Deze vergunning is door ons aangevraagd, echter nog niet afgegeven.

Centrifuge

De arts neemt een kleine hoeveelheid bloed af. Dit zijn, afhankelijk van de behandeling, één of meerdere buisjes. De arts plaatst het bloed in een speciale centrifuge. De centrifuge zorgt ervoor dat het plasma (de PRP) wordt gescheiden van de andere bloedcellen. In dit plasma zitten actieve groeifactoren die een helende, verjongende werking hebben op de huid. Het plasma wordt gebruikt om te injecteren in de huid. Hiervoor gebruikt de arts een hele dunne naald en brengt het plasma oppervlakkig in de hoofdhuid.

Stimulerend

Bijzonder is dat uw eigen bloed wordt gebruikt. PRP kan gebruikt worden bij de behandeling van dunner wordend haar, tijdens of na een haartransplantatie en voor wondgenezing. Gezonde haarzakjes zorgen voor gezonde haren. Haarzakjes overleven door de voeding die ze krijgen. Door het toedienen  van bloedplaatjes rijk plasma aan de haarzakjes, versterkt dit de natuurlijke groei van haarzakjes. Een PRP behandeling is dus een innovatieve, veilige en effectieve methode om haargroei te stimuleren. Bloedplaatjes rijk plasma is eigen bloedplasma met een geconcentreerde bron van bloedplaatjes die rijk zijn aan groeifactoren. De groeifactoren in het plasma stimuleren hyaluronzuur, collageen en elastine in de huid. Tevens zorgt het voor een stimulering van de stamcellen die de haargroei bevorderd.

Wat doen deze groeifactoren:

  • Verbeteren dun en beschadigd haar
  • Verbeteren de bloedsomloop van de haarzakjes
  • Bevorderen de natuurlijke haargroei
  • Stimuleren de groei van de haarfollikel
  • Maken haarzakjes gezond en sterk
  • Verminderen  ontstekingen
  • Hebben een preventieve werking bij haaruitval 

Alopecia

PRP kan worden gebruikt als behandeling bij haaruitval (alopecia).
Om haaruitval te voorkomen en het haar te verbeteren. Bij een haartransplantatie om de overlevingskans van grafts (overplaatsen van haarzakjes) te verbeteren en de genezing te bespoedigen.

Veilig

De PRP behandeling is vrijwel pijnloos, veilig en snel. Omdat je wordt behandeld met je eigen bloed, is de kans op infecties zeer klein. Daarnaast vinden veel patiënten het fijn dat er geen chemische of giftige stoffen in hun huid worden geïnjecteerd, maar hun eigen bloed.

Hoeveel PRP behandelingen heb ik nodig?

Wij adviseren in het eerste jaar vier PRP behandelingen. Voor het beste resultaat dienen deze PRP behandelingen om de maand plaats te vinden. De jaren daarna kan het aantal behandelingen gehalveerd worden.

Gratis adviesgesprek aanvragen Bekijk de behandelprijzen

Haartransplantatie - 10/02/2017

Correcte informatie en communicatie.
Vriendelijk ontvangst, professionele behandeling. Aangename omgeving