Benieuwd wat een haartransplantatie voor jou kan betekenen?

Hoeveel haren worden er tijdens mijn transplantatie verplaatst?

Wanneer u kiest voor een haartransplantatie bij Transhair weet u zeker dat het resultaat optimaal zal zijn. U vraagt zich misschien af hoeveel grafts er moeten worden verplaatst om dat resultaat te bereiken. Daarop is niet één antwoord te geven; dat hangt helemaal af van de situatie. Bijvoorbeeld hoe groot het gebied is dat behandeld moet worden. Bij kleine inhammen hoeven er minder haren te worden verplaatst dan wanneer de kruin grotendeels kaal is. Daarnaast hangt de hoeveelheid haren af van de situatie van de haarkrans. Dat is de strook haar op het achterhoofd waar altijd haar blijft groeien. Hier worden de grafts uit gehaald die in het behandelgebied worden geplaatst. 

Aantal haren FUE-transplantatie

Bij een FUE-transplantatie worden de haren direct uit het donorgebied gehaald en vervolgens verplaatst naar het behandelgebied. Tijdens deze procedure kunnen maximaal 2.800 grafts per sessie worden getransplanteerd. Een graft is een groepje haarzakjes bestaande uit 1 tot 4 haren. Gemiddeld worden er bij Transhair 2,5 haren per graft verplaatst. Dus met 2800 grafts worden er ongeveer 7000 haren getransplanteerd.

Aantal haren FUT-transplantatie

 

Bij een FUT-haartransplantatie verloopt het proces anders. Hierbij wordt een stripje huid weggenomen uit de haarkrans. Gespecialiseerde haar technici snijden onder een microscoop de grafts (haarzakjes met haren) uit dit weefsel, waarna ze worden geplaatst in het behandelgebied. Deze methode staat bekend om zijn precisie, waardoor tot wel 3.000 grafts per sessie kunnen worden getransplanteerd, wat neerkomt op ongeveer 7500 haren.

Niet teveel haren transplanteren

Bij het overwegen van een haartransplantatie is het begrijpelijk dat je ernaar streeft om zoveel mogelijk haren of grafts te laten transplanteren voor een vol resultaat. Echter, dit is niet altijd de meest verstandige keuze, vooral als je nog relatief jong bent. Het is verstandig om niet te veel grafts in één keer te laten transplanteren, zodat er in de toekomst nog voldoende haren beschikbaar zijn in het donorgebied voor mogelijke vervolgbehandelingen wanneer de kaalheid verder toeneemt. Te veel haren transplanteren kan namelijk leiden tot overmatige verdunning van het donorgebied, zelfs tot het ontstaan van kale plekken. Als een toonaangevende haarkliniek in Nederland begrijpt Transhair het belang van deze overweging en streeft naar een optimaal resultaat met het oog op de toekomst.

Advies over haartransplantatie

Wil je meer informatie over haartransplantatie en welk aantal grafts het beste bij je past voor het gewenste resultaat? Maak dan vandaag nog een afspraak voor een gratis eerste consult waarin je vrijblijvend advies op maat krijgt. Ontdek hoe een haartransplantatie je kan helpen om met meer zelfvertrouwen in het leven te staan.

Plan direct jouw gratis adviesgesprek

Wij nemen hierbij voor jouw en onze veiligheid de RIVM-maatregelen in acht.

Benieuwd hoeveel grafts
u nodig zou hebben?

Plan direct een afspraak in voor een persoonlijk haaradvies.