Benieuwd wat een haartransplantatie voor jou kan betekenen?

Tips om de zwelling na een haartransplantatie te verminderen

Houd je hoofd rechtop

Probeer je hoofd in een neutrale positie te houden en vermijd voorover buigen. Doordat je zo een betere doorbloeding hebt, kan dit helpen om de zwelling te beperken.

Gebruik coldpacks

Breng regelmatig een coldpack aan op je voorhoofd om verlichting te bieden en de zwelling te verminderen. Zorg ervoor dat je het coldpack alleen op het voorhoofd en de ogen plaatst en vermijd de transplantatiezone. Na gebruik kun je het coldpack terugleggen in de koelkast. Stop het niet in de vriezer!

Blijf gehydrateerd

Drink voldoende water, ook dit kan helpen bij het verminderen van de zwelling. Voldoende hydratatie helpt je lichaam bij het afvoeren van afvalstoffen en bevordert een snel herstel.

Het herstelproces na een transplantatie verschilt per persoon, afhankelijk van hun individuele herstelvermogen. Over het algemeen duurt het genezingsproces ongeveer 7 tot 10 dagen. Het is echter cruciaal om gedurende deze periode niet aan korstjes te krabben of ze van de hoofdhuid te verwijderen. Het beschadigen van de korstjes kan zelfs kleine open wondjes veroorzaken, wat de kans op infecties kan vergroten en zo het succes van de haartransplantatie in gevaar kan brengen.

Benieuwd wat Transhair voor jou kan betekenen?

Vraag onze whitepaper aan en lees meer over haarverbetering