Natuurlijke methode voor haarverlies: PRP

Wil jij een natuurlijke oplossing voor haaruitval? Kies dan voor een Platelet-Rich plasma (PRP) behandeling. Wij vertellen je er alles over!

Wat is PRP?

Een PRP-behandeling, oftewel Platelet-Rich Plasma, is een behandeling tegen haarverlies waarbij je bloed wordt afgenomen en vervolgens wordt verwerkt om een geconcentreerd plasma met een verhoogde hoeveelheid bloedplaatjes te verkrijgen. Dit plasma wordt vervolgens geïnjecteerd in je hoofdhuid om de haargroei te stimuleren en haaruitval tegen te gaan.

 

Hoe werkt de PRP-behandeling?

De PRP-behandeling is een goede methode om mee te starten wanneer je merkt dat je haar dunner wordt. Het is een niet-chirurgische methode om de haargroei te bevorderen. Als eerste wordt er bloed afgenomen. Dat doen we bij Transhair in onze eigen kliniek, met geavanceerde apparatuur scheiden we vervolgens het plaatjesrijke plasma van andere bloedbestanddelen. Deze plaatjesrijke plasma injecteren we met een dunne naald in je hoofdhuid, hierdoor wordt de natuurlijk groei van de haarzakjes gestimuleerd.

Daarnaast kan deze methode ingezet worden in combinatie met een FUE-haartransplantatie om de getransplanteerde haren een extra boost te geven. Daardoor wordt het resultaat van de haartransplantatie nog mooier.

 

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Transhair raadt aan om in het eerste jaar vier PRP-behandelingen te ondergaan. Het gehele traject strekt zich uit over acht maanden, omdat de PRP-behandelingen het beste resultaat opleveren wanneer ze om de maand plaatsvinden. Gewoonlijk wordt het uiteindelijke resultaat zichtbaar na een periode van zes tot twaalf maanden.

 

Wat zijn de voordelen van een PRP-behandeling?

De PRP-behandeling heeft verschillende voordelen, we lichten er een aantal toe:

 

Stimuleert de groei van de haarfollikels

PRP, rijk aan groeifactoren, activeert de activiteit van haarfollikels, wat resulteert in een bevordering van de haargroei. Het biedt een gerichte aanpak om haarfollikels te activeren en hun groeicyclus te optimaliseren.

 

Bevordert natuurlijke haargroei

De geconcentreerde groeifactoren in PRP dragen bij aan het bevorderen van een natuurlijke en gezonde haargroei. Deze natuurlijke benadering maakt PRP aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke oplossing voor haarverlies.

 

Geschikt voor mannen en vrouwen

Een veelzijdig voordeel van PRP is dat het effectief is bij zowel mannen als vrouwen met diverse vormen van haarverlies. Deze genderneutrale aanpak maakt het een brede oplossing voor verschillende cliënten.

 

Vermindert ontstekingen

PRP-behandelingen hebben ontstekingsremmende eigenschappen, wat gunstig is voor mensen waarbij het haarverlies gerelateerd is aan ontstekingsreacties op de hoofdhuid. Dit kan een positieve invloed hebben op het behoud van gezond haar.

 

Verbetert de bloedsomloop van de haarzakjes

Een belangrijk voordeel is de verbetering van de bloedtoevoer naar de haarzakjes. Deze verbeterde bloedsomloop voorziet de haarzakjes van voedingsstoffen en zuurstof, essentieel voor een gezonde haargroei.

 

Zorgt voor gezondere en sterkere haarzakjes

Door de toediening van PRP worden haarzakjes gestimuleerd om gezonder en sterker te worden. Dit draagt bij aan een duurzame en veerkrachtige haargroei, wat het haar in optimale conditie houdt.

 

Resultaten van de PRP-behandeling

Koen had al enige tijd last van dunner wordend haar en onderging bij Transhair een FUEplus-haartransplantatie. Deze behandeling is de combinatie van een FUE-haartransplantatie en een PRP-behandeling. Koen zegt zelf: “Mijn verwachtingen zijn uitgekomen. Ik krijg tegenwoordig best vaak complimenten over mijn haar. Dat voelt zo ontzettend goed.”

 

Meer informatie

Wil je meer weten over PRP en de mogelijkheden in jouw situatie? Plan dan een gratis vrijblijvend consult in bij Transhair en ontdek de mogelijkheden.

Benieuwd wat Transhair voor jou kan betekenen?

Vraag onze whitepaper aan en lees meer over haarverbetering

Ook interessant

  • Wat is een haaranalyse?