Haarverlies grootste zorg van de man

Kaal worden is voor veel mannen een meer dan vervelend verschijnsel. Er wordt dan ook vaak hulp gezocht in de strijd tegen de terugtrekkende haarlijn of de groeiende kale plek. Haargroeimiddelen zijn ondertussen een miljarden business geworden, terwijl het in de meeste gevallen de haaruitval alleen vertraagt of stabiliseert. Haaruitval is serious business en daarom heeft Transhair een aantal feiten voor je.

60% van de mannen ziet geen verschil tussen een man die een haartransplantatie heeft ondergaan en een man die niks heeft laten doen.
Eén van de meest gehoorde redenen om (nog) geen haartransplantatie te ondergaan is de mening van anderen. Wat vinden de vrienden en kennissen ervan? Het goede nieuws is dat maar 60% van de mannen het verschil ziet. Geen zorgen dus om de mening van een ander.

Alopecia androgenetica (latijnse naam van meest voorkomende vorm van kaalheid) begint bij een kwart van de mannen al voor de leeftijd van 21.
Kaalheid werd altijd gezien als een van de tekenen van het écht ouder worden, maar niets is dus minder waar. Een kwart van de mannen heeft al last van haarverlies voor hun 21e verjaardag. Het is dan ook niet gek dat veel jongemannen tegenwoordig openstaan voor een haartransplantatie. Kaal worden in de bloei van je leven kan namelijk een negatief effect hebben op je zelfvertrouwen.

9 op 10 mannen noemen haarverlies hun grootste zorg
Zoals net gezegd kan haarverlies impact hebben op je zelfvertrouwen. Ook al zien anderen het soms nog niet, mannen zijn zich heel bewust van kalende plekken en een terugtrekkende haarlijn.

40% van de mannen denkt dat haarverlies genetisch bepaald wordt door de moeder
En die 40% heeft het dus mis. Er zijn verschillende onderzoeken geweest en de conclusie was dat haaruitval van zowel de moeder als de vader kan komen. Het is daarnaast ook moeilijk te voorspellen of je kaal wordt. Iedereen krijgt 50% van de chromosomen van de moeder en 50% van de vader. Als je geluk hebt kan het weleens meevallen.

Twee op de drie mannen krijgt voor zijn 35e met een of andere vorm van haarverlies te maken
En hoe ouder, hoe meer mannen er last van hebben. Vanaf 50 jaar is dat maar liefst 85%.

Eén op zeven mannen heeft genen die de kans op kaalheid vergroten
Kaalheid is een erfelijke aandoening, maar 1 op 7 heeft dus ook nog een extra grote kans op kaalheid.

Meer dan 800.000 mensen zochten in 2008 al hulp tegen haaruitval. Dit aantal groeit nog steeds met het jaar.
De meeste hulp werd gezocht in de vorm van een haartransplantatie. Andere vormen waren haargroeimiddelen en haarverdikkers, maar het effect hiervan is maar tijdelijk, vertragend of gewoonweg niet voldoende.

Makkelijk te onthouden: 20% van de twintigers, 30% van de dertigers etc. hebben last van beginnende haaruitval
Een makkelijke rekensom die aangeeft dat er geen leeftijd zit aan haarverlies.

Mannen merken haarverlies pas op, wanneer de helft al verloren is
Degene die last heeft van haaruitval is vaak de eerste die het opmerkt. Toch kan het lang duren door er verschil te zien is. Ongeveer de helft van de haren is al uitgevallen voor er verschil wordt gezien.

Benieuwd wat Transhair voor jou kan betekenen?

Vraag onze whitepaper aan en lees meer over haarverbetering

Ook interessant

  • Wat is een haaranalyse?