Wat is een haarbesparende FUE behandeling?

Op internet wordt veel over een haarbesparende FUE behandeling gesproken, maar wat is nu eigenlijk een haarbesparende FUE en hoe gaat het in z’n werk?

Op internet wordt gesproken over haarbesparende FUE behandelingen tot ongeveer 1500 grafts. Bij Transhair zijn we het daar niet mee eens, want bij deze aantallen is het vrijwel onmogelijk een haarbesparende FUE behandeling te doen. We zullen u uitleggen waarom.

Het donorgebied (het gebied waar de haarwortels weg worden gehaald) is tussen de 150 en 200 cm² groot. Per cm² zitten er gemiddeld 100 haarwortels in het donorgebied. Een eenvoudige rekensom leert dat het donorgebied dus 15.000-20.000 haarwortels (grafts) groot is. Indien je het gehele donorgebied kaal scheert dan nog moet er bij een behandeling van 1500 grafts (haarwortels)  10% van het gehele donorgebied weggenomen worden. Indien je een haarbesparende FUE behandeling ondergaat worden er dus strookjes van maximaal 1 cm hoogte bij 15 cm lengte weg geschoren. Om het redelijk onzichtbaar te houden kunnen er op het achterhoofd maximaal 3 strookjes geschoren worden. Het geschoren gebied is dus maximaal 45cm². Uit dit gebied worden 33 (1500/ 45cm²) haarwortels verwijderd. In uw donorgebied heeft u dan in die  gebieden 33% minder haargroei dan de rest van uw donorgebied. Dit zal vooral zichtbaar zijn bij kortere kapsels. 

Benieuwd wat Transhair voor u kan betekenen?

Vraag onze whitepaper aan en lees meer over haarverbetering

Ook interessant

  • Haaruitval na corona