Benieuwd wat een haartransplantatie voor jou kan betekenen?

Wanneer het gaat over haartransplantaties, valt vaak al snel de term ‘graft’. Je vraagt zich misschien af wat een graft precies is. Daarom leggen we het je op deze pagina graag uit.

Grafts

Een graft is een ‘haarzakje’ dat op je hoofd groeit, en waarin één of meerdere haren kunnen groeien. Hoeveel haren een graft bevat, verschilt per persoon. Bij de ene graft zal dit slechts een enkele haar per haarzakje/graft zijn, terwijl andere grafts/haarzakjes wel tot vier haren per graft bevatten.

Grafts in donorgebied

De haren voor een haartransplantatie worden uit het donorgebied in de haarkrans gehaald. Dat is het gebied achterop het hoofd, waar een leven lang haar blijft groeien. Dit gebied is ongevoelig voor kaalheid. Gemiddeld genomen groeien er in het donorgebied waaruit de grafts voor de haartransplantatie weggenomen worden, per vierkante centimeter zo’n 80 grafts. In totaal heeft een mens gemiddeld zo’n 15.680 grafts in het donorgebied, waarvan ongeveer 35% gebruikt kan worden voor een haartransplantatie zonder dat het zichtbaar wordt in het donorgebied.

Hoeveelheid grafts

Wanneer je een haartransplantatie wilt ondergaan, onderzoekt de haartransplantatie-consultant van Transhair tijdens je eerste consult jouw haarsituatie. Hij kijkt onder meer naar het te behandelen gebied en naar de conditie van jouw haren in het donorgebied. Op basis daarvan geeft hij een indicatie van de hoeveelheid grafts die nodig is om een goed en natuurlijk resultaat te krijgen bij uw haartransplantatie.

Grafts transplanteren

Omdat kaalheid bij de meeste mannen in de loop van hun leven verergert, is het niet goed om op jonge leeftijd al 4.000 van de in totaal 5.500 beschikbare grafts naar de voorkant te transplanteren. Op latere leeftijd levert dat problemen op, wanneer je bijvoorbeeld een tweede haartransplantatie wilt ondergaan. Het donorgebied is dan al grotendeels ‘leeg’ en de mogelijkheden worden erg beperkt. Dat is de reden dat we bij Transhair niet te veel grafts in één keer transplanteren. In het buitenland doen veel klinieken dat helaas wel, waardoor het resultaat tegen kan vallen.

Meer informatie?

Wil je meer weten over hoeveel grafts er nodig zouden zijn om bij jou een goed resultaat te behalen met een haartransplantatie? Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend consult of doe de gratis haarscan bij Transhair.    

Benieuwd wat wij
voor jou kunnen betekenen?

Doe de scan of plan direct een afspraak. Je krijgt binnen 24 uur een passend advies of antwoord op je vraag.