Alles wat je moet weten over het donorgebied bij haartransplantaties

Het donorgebied speelt een cruciale rol bij haartransplantaties. Gelegen aan de zijkanten en achterkant van het hoofd, is dit gebied de bron van gezonde haarzakjes die nodig zijn voor een succesvolle transplantatie. Deze haarzakjes, ook wel grafts genoemd, kenmerken zich door hun natuurlijke groei, hoge dichtheid en belangrijk, hun immuniteit tegen haaruitval. Dit maakt ze ideaal voor transplantatie naar gebieden die vatbaar zijn voor kaalheid. Ontdek hier hoe het donorgebied bijdraagt aan een blijvend en natuurlijk eindresultaat.

Wat is het donorgebied

Het donorgebied is het gebied aan de zijkanten en achterkant van het hoofd waar gezonde haarzakjes worden geoogst voor transplantatie. Deze haarzakjes, ook wel grafts genoemd, bevatten één tot drie haren en zijn van nature bestand tegen haaruitval, wat bijdraagt aan een blijvend en natuurlijk eindresultaat van de haartransplantatie.

 

Onmisbare rol van het donorgebied

Zoals eerder vermeld, is het donorgebied van vitaal belang bij haartransplantaties. Hier worden gezonde haarzakjes verzameld en vervolgens verplaatst naar gebieden waar haarverlies optreedt. Door deze haarzakjes te gebruiken, kunnen onze ervaren artsen een natuurlijk en blijvend resultaat bereiken. Een bijzonder kenmerk van de haarzakjes in het donorgebied is hun weerstand tegen het DHT-hormoon, dat normaal gesproken haaruitval veroorzaakt. Hierdoor blijven de getransplanteerde haren permanent groeien in het ontvangstgebied.

 

Capaciteit en behoud van het donorgebied

Het begrijpen en respecteren van de capaciteit van het donorgebied is van cruciaal belang. Hoewel het een waardevolle bron van haarzakjes is, groeien er gemiddeld zo'n 80 grafts per vierkante centimeter, wat neerkomt op ongeveer 15.680 grafts in totaal. Bij Transhair oogsten we tijdens een haartransplantatie behandeling slechts een deel van deze grafts – met een maximum van 2.800 grafts per behandeling. Dit zorgt ervoor dat de natuurlijke densiteit behouden blijft en voorkomt overmatige belasting en uitputting van het donorgebied, wat kan leiden tot blijvende kale plekken.

 

Wil je een haartransplantatie ondergaan? Dan onderzoekt een haartransplantatie-consultant van Transhair eerst jouw haarsituatie tijdens een haaranalyse. Op basis van de conditie van jouw haren in het donorgebied en de het te behandelen gebied geeft hij een indicatie hoeveel grafts er nodig zijn.

 

Behoud van kwaliteit boven kwantiteit

Bij Transhair stellen we het behoud van kwaliteit boven kwantiteit centraal bij haartransplantaties. We geloven dat een persoonlijke beoordeling van de gezondheid en dichtheid van de haarzakjes essentieel is voor het bereiken van natuurlijk oogende resultaten die ook bestendig zijn tegen toekomstig haarverlies.

 

Houd je haardos en het donorgebied gezond

Om je haar in het donorgebied mooi en gezond te houden, is zowel innerlijke als uiterlijke haarverzorging essentieel. Daarom heeft Foll natuurlijke voedingssupplementen en haarverzorgingsproducten, die rijk zijn aan essentiële vitaminen, mineralen, aminozuren en voedingsstoffen. Al deze producten zijn klinisch getest en gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Hierdoor kunnen we met zekerheid zeggen dat onze producten bijdragen aan een optimaal resultaat: sterk en gezond haar!

Wil je meer weten over haartransplantaties en jouw donorgebied? Maak hier een gratis en vrijblijvend consult bij Transhair!

Benieuwd wat Transhair voor jou kan betekenen?

Vraag onze whitepaper aan en lees meer over haarverbetering

Ook interessant