10 natuurlijke haarvitaminen voor sterker en gezonder haar

Hoe verzorg je je haar het best? Van binnenuit! Je verzorgt je haar namelijk niet alleen met shampoo en conditioner, waarbij je de voedingstoffen op je hoofdhuid smeert, maar ook door voedingsstoffen in te nemen. Door haarvitamines in te nemen komen de vitaminen in je bloedbaan terecht, waardoor het extra effectief is. Het haar wordt dan namelijk vanaf de haarwortel sterker en voller. We zetten de tien beste vitamines voor het stimuleren van haargroei op een rijtje:

Biotine

Biotine is essentieel voor gezond haar. Het bevordert de productie van keratine, een belangrijk eiwit voor haargroei, dikte en sterkte. Biotine ondersteunt ook de gezondheid van de hoofdhuid en draagt bij aan de algehele kwaliteit van het haar.

 

Vitamine A

De groei van nieuwe cellen wordt ondersteund door vitamine A. Vitamine A speelt een rol bij het stimuleren van talgproductie op de hoofdhuid, wat zorgt voor een gezonde en gehydrateerde hoofdhuid en haar.

 

Vitamine B6

Vitamine B6 ondersteunt gezond haar op verschillende manieren. Het bevordert een gezonde bloedcirculatie naar de haarzakjes, stimuleert de productie van collageen voor structuur en elasticiteit en reguleert hormonen die zorgen voor haargroei.

 

Vitamine C

Vitamine C is een krachtige antioxidant die haarfollikels beschermt tegen schade door vrije radicalen. Het stimuleert de productie van collageen, wat essentieel is voor de haarstructuur. 

 

Zink

Zink bevordert haargroei door celvernieuwing en het activeren van haarzakjes. Het helpt haarverlies te voorkomen door de gezondheid van haarzakjes te verbeteren. Zink voorkomt een droge hoofdhuid en hydrateert het haar.

 

Niacine

Niacine helpt de bloedcirculatie naar de haarzakjes en het bevordert de hoofdhuidgezondheid door ontstekingen te verminderen en haarverlies te minimaliseren. Ook bevordert Niacine de haardikte, waardoor het haar voller lijkt.

 

Vitamine D3

Vitamine D3 stimuleert de productie van keratine en ondersteunt de gezondheid van haarfollikels. Het reguleert de haarcyclus en heeft ontstekingsremmende eigenschappen voor een gezonde hoofdhuid.

 

Vitamine E

Vitamine E is een antioxidant en beschermt tegen vrije radicalen, bevordert een gezonde bloedcirculatie, hydrateert het de hoofdhuid en vertraagt het de veroudering van haarcellen.

 

Foliumzuur                

Foliumzuur draagt bij aan de cel divisie en -groei. Door de rol in DNA-synthese zorgt foliumzuur voor gezonde haarcellen.

 

Selenium

Selenium helpt tegen haaruitval doordat het je lichaam ondersteunt bij het verwerken van proteïne. Ook ondersteunt het een gezonde hoofdhuid door ontstekingen te verminderen.

 

Beste haarvitaminen voor jou

Denk je dat jouw haar een vitamine boost kan gebruiken? Dan raden wij de haarvitaminen van Foll aan. Foll’s Hair Vitamins bestaan uit natuurlijke nutriënten en zijn met zorg samengesteld.

Benieuwd wat Transhair voor jou kan betekenen?

Vraag onze whitepaper aan en lees meer over haarverbetering

Ook interessant

  • Wat is een haaranalyse?