Benieuwd wat een haartransplantatie voor jou kan betekenen?

Na hoeveel tijd weer opnieuw een haartransplantatie?

Een haartransplantatie is een ideale oplossing wanneer je last hebt van bijvoorbeeld een kale kruin of inhammen. Het resultaat blijft levenslang zichtbaar: de haarzakjes die tijdens een haartransplantatie worden verplaatst, komen namelijk uit de haarkrans op het achterhoofd, waar een heel leven lang haar blijft groeien. Toch kan het nodig zijn om in de loop der jaren een tweede haartransplantatie te ondergaan. 

Waarom opnieuw een haartransplantatie?

Een tweede haartransplantatie kan nodig zijn wanneer de kaalheid na verloop van tijd verder gevorderd is. Want de haarzakjes of grafts die tijdens de eerste transplantatie werden verplaatst, zijn weliswaar haren blijven produceren. Maar het omliggende gebied wordt meestal nog wél aangetast door haaruitval. Dat kan ervoor zorgen dat je op termijn toch weer graag een nieuwe haartransplantatie wilt ondergaan. 

Wanneer tweede haartransplantatie?

Wanneer het moment komt dat een tweede haartransplantatie in zicht komt, is heel verschillend. Bij sommigen is dat na een aantal jaren het geval, maar bij veel mensen komt dat moment nooit. In het algemeen is het zo dat hoe jonger je bent bij je eerste haartransplantatie, hoe groter de kans is dat later in je leven een tweede behandeling nodig is. De haaruitval is dan namelijk nog niet zover gevorderd dan wanneer je je eerste haartransplantatie pas op latere leeftijd laat uitvoeren. 

Waarop letten bij volgende haartransplantatie?

Zeker als je wat jonger bent, is het dus goed om rekening te houden met de mogelijkheid van een eventuele tweede haartransplantatie op latere leeftijd. Kies daarom voor een haarkliniek die niet teveel grafts in één behandeling transplanteert. Je wilt immers ook nog haren overhouden voor de eventuele tweede behandeling. Zeker in het buitenland gaat dat vaak fout. Met als resultaat dat een haartransplantatie in Turkije de eerste jaren het gewenste resultaat heeft, maar dat er in het donorgebied niet meer voldoende haar aanwezig is voor de tweede behandeling, jaren later. 

Kies de beste haarkliniek voor jouw haartransplantatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden van haartransplantatie in jouw situatie? En zoek je de beste haarkliniek? Dan is het goed om te weten dat Transhair rekening houdt met de mogelijkheid dat je later wellicht een tweede behandeling moet ondergaan en dus zorgvuldig jouw haartransplantatie uitvoert. Maak vandaag nog een gratis, vrijblijvende afspraak voor een (video) consult en we geven je eerlijke informatie over jouw mogelijkheden. 

Benieuwd wat wij
voor jou kunnen betekenen?

Doe de scan of plan direct een afspraak. Je krijgt binnen 24 uur een passend advies of antwoord op je vraag.

Benieuwd wat een haartransplantatie
voor jou kan betekenen?

Plan direct een afspraak in voor een persoonlijk haaradvies.