Benieuwd wat een haartransplantatie voor jou kan betekenen?

Haaruitval bij vrouwen? Lees er hier alles over!

Kaalheid en haaruitval is niet exclusief een mannenprobleem. Maar liefst 30% van de vrouwen wordt er op enig moment in haar leven door getroffen. En hoewel de oorzaken vaak anders zijn dan die van  mannen, is het gevolg wel hetzelfde: een minder zelfverzekerd gevoel en ontevredenheid over het uiterlijk. Wat veroorzaakt eigenlijk haaruitval bij vrouwen? En, belangrijker nog: wat kun je eraan doen? We leggen het je graag uit

Wat is de oorzaak van haaruitval bij vrouwen?

De oorzaken van haaruitval bij vrouwen zijn diverser dan bij mannen. Waar het bij mannen vaak een kwestie van leeftijd en erfelijkheid is en de kaalheid vaak ook volgens een voorspelbaar patroon verloopt - de kruin en de inhammen worden kaal, terwijl in de haarkrans op het achterhoofd altijd haar blijft groeien - spelen bij vrouwen meestal andere zaken mee. Kaalheid en haaruitval bij vrouwen wordt vaak veroorzaakt door stress of hormonale schommelingen. 

Wat zijn de verschillen tussen haaruitval bij vrouwen en haaruitval bij mannen?

Ook de manier waarop de haaruitval zich manifesteert, verschilt vaak tussen mannen en vrouwen. Bij mannen zijn het, zoals we al aanstipten, vooral de kruin en de inhammen waar de haaruitval zich concentreert. Bij vrouwen is het vaak meer verdeeld over het hoofd, óf is er sprake van alopecia areata, ook wel pleksgewijze kaalheid genoemd. Dit kenmerkt zich over het algemeen door de vorming van (grote) kale plekken op het hoofd, maar ook de wenkbrauwen kunnen worden aangedaan. Het verloop van alopecia areata is grillig en het kan vanzelf weer overgaan. Een duidelijke oorzaak is niet bekend, maar het komt vaak voor in combinatie met aandoeningen als psoriasis, astma, schildklieraandoeningen of auto-immuunziekten. 

Is kaalheid bij vrouwen tegen te gaan?

Wanneer de oorzaak van de haaruitval bekend is, bijvoorbeeld stress of hormonale schommelingen, kun je wellicht in overleg met je arts kijken of je deze oorzaken aan kunt pakken. Vaak geeft dat na verloop van tijd al best een goed resultaat. Maar wanneer de oorzaak onbekend is, kun je daar ook niets tegen doen. Wat je wél kunt doen, is kiezen voor een behandeling om de haaruitval te camoufleren of zelfs tegen te gaan. Bij Transhair hebben we daarvoor verschillende mogelijkheden, waaronder een haartransplantatie. 

Hoe werkt een haartransplantatie bij vrouwen?

Het is allereerst goed om te weten dat je bij Transhair niet geschoren hoeft te worden, wanneer je een haartransplantatie ondergaat. Dat komt omdat wij als enige haarkliniek in Nederland een transplantatietechniek uitvoeren waarbij de haarzakjes (grafts) die voor de transplantatie gebruikt worden, uit een reepje hoofdhuid gehaald worden die de chirurg uit de haarkrans op de achterkant van het hoofd snijdt. Hiervoor hoef je niet geschoren te worden. Omdat hier altijd haar blijft groeien en omdat er slechts een smal litteken achterblijft, valt je haar hier overheen. 

Wat kost een haartransplantatie voor vrouwen? 

De kosten van een haartransplantatie hangen af van jouw persoonlijke haarsituatie en van hoeveel grafts er getransplanteerd moeten worden. Daarom kunnen we er hier niet zoveel concreets over zeggen. Tijdens een consult met één van onze haartransplantatieconsulenten krijg je alle informatie die je nodig hebt over jouw mogelijkheden én de kosten. Bovendien geven we je een eerlijk advies over het te behalen resultaat. Zo weet jij precies wat je te wachten staat. 

Haaruitval bij vrouwen tegengaan? Kies voor haartransplantatie bij Transhair!

Voor jouw haar is alleen het beste goed genoeg. Kies dus voor een haartransplantatie bij de nummer 1 haarkliniek van Nederland. Zet vandaag nog de eerste stap naar een zelfverzekerd gevoel en maak een afspraak voor een vrijblijvend, gratis consult bij Transhair! 

Benieuwd wat wij
voor jou kunnen betekenen?

Doe de scan of plan direct een afspraak. Je krijgt binnen 24 uur een passend advies of antwoord op je vraag.

Dr M. Statius Muller

Haartransplantatie chirurg

Dr. Alekseev

Haartransplantatie arts

Dr A. Meisen

Haartransplantatie arts

Britt

Teamleider Haartransplantatie assistente 5 jaar ervaring

Marijke

Haartransplantatie assistente 25 jaar ervaring

Deskundig en gespecialiseerd

Maak kennis met onze
zeer ervaren MHP-specialiste

De haarchirurgen van Transhair werken samen als team aan jouw behandeling. Daarvoor gebruiken ze de meest moderne technieken. Dankzij de gedegen opleiding en jarenlange ervaring, staan onze specialisten garant voor optimaal resultaat.
Marleen is dé MHP-specialiste van Transhair. Ze is al 13 jaar haarchirurg bij Transhair, waarvan 7 jaar als MHP-specialiste.