Benieuwd wat een haartransplantatie voor jou kan betekenen?

Haaruitval bij mannen? Lees er hier alles over!

Hoe jong of oud je ook bent: haarverlies en kaalheid zijn nooit leuk. Toch wordt maar liefst 70% van de mannen vroeg of laat getroffen door kaalheid. Wat is daarvan de oorzaak? En is er een oplossing?

Wat is de oorzaak van haaruitval bij mannen?

De oorzaak van kaalheid bij mannen ligt bij het mannelijk geslachtshormoon. Dit wordt, door een bepaald enzym, omgezet in een ander hormoon. Dit zorgt uiteindelijk voor kaalheid. Een veelvoorkomend probleem, want in Europa verliest maar liefst 70% van de mannen op een gegeven moment een deel van zijn of haar haren. Meestal begint de haaruitval bij de voorste haargrens, de kruin en de haargrens bij de slapen. Vooral mannen met relatief veel lichaams- en gezichtsbeharing lopen de kans om kaal te worden.

Is haaruitval bij mannen tegen te gaan?

Er zijn medicijnen die met name beginnende kaalheid en haaruitval tegengaan of vertragen. Van enkele daarvan is de werking wetenschappelijk bewezen. Je moet er dan wel op tijd bij zijn. Wat deze middelen echter geen van allen kunnen, is nieuw haar laten groeien op kale plaatsen op het hoofd. De enige oplossing daarvoor is een haartransplantatie.

Wat kun je als man doen om haaruitval tegen te gaan?

Heel veel mannen kiezen er dan ook voor om een haartransplantatie te ondergaan, om weer een vollere haardos te krijgen. Bij een haartransplantatie worden haren (ook wel grafts genoemd) uit het zogenoemde donorgebied gehaald, de haarkrans achterop het hoofd, waar altijd haar blijft groeien. Vervolgens worden deze haren getransplanteerd naar de kale plekken op het hoofd. Deze haren groeien daarna levenslang verder. Er zijn twee methodes voor haartransplantatie. De eerste is de FUE-methode, waarbij het hoofd eerst wordt kaalgeschoren en de grafts één voor één met een holle punch uit de hoofdhuid worden geponst. De tweede is de FUT-methode waarbij de chirurg een smal reepje behaarde hoofdhuid uit de haarkrans snijdt. Vervolgens gaan speciaal opgeleide hair technicians aan de slag om, onder de microscoop, de grafts te verwijderen uit het reepje huid. Het voordeel van deze methode is dat het scheren van het hoofd niet nodig is. Transhair is de enige haarkliniek in Nederland die beide technieken uitvoert. 

Wat kost een haartransplantatie bij Transhair?

Wat jouw haartransplantatie kost, hangt onder meer af van de gekozen behandelmethode en het aantal grafts dat tijdens de behandeling getransplanteerd wordt. Om precies te weten wat de kosten van jouw haartransplantatie zijn, kun je het beste een gratis en vrijblijvend (video)consult met één van onze haartransplantatieconsulenten inplannen. Je krijgt dan een persoonlijk advies op maat, een heldere offerte en eerlijke informatie over het te verwachten resultaat. 

Kaalheid tegengaan? Kies voor haartransplantatie bij Transhair!

Wanneer je kiest voor een haartransplantatie, wilt je dit uiteraard laten doen bij de meest betrouwbare kliniek van Nederland . Kies daarom voor een haartransplantatie bij Transhair: een haarkliniek met meer dan twintig jaar ervaring en ruim 15.000 uitgevoerde behandelingen. Bij Transhair werken alleen gespecialiseerde haarchirurgen, die veel ervaring hebben in het uitvoeren van haartransplantaties volgens de meest innovatieve methodes. Wil je weten of een haartransplantatie ook een oplossing is voor jouw kaalheid? Neem dan contact op met Transhair voor een gratis eerste consult en zet de eerste stap naar de oplossing voor jouw haaruitval!