Benieuwd wat een haartransplantatie voor jou kan betekenen?

Haartransplantatie aftrekbaar belasting

Een haartransplantatie is geen goedkope ingreep, daarom is het goed om te weten of de kosten hiervoor aftrekbaar zijn. De vraag is tweeledig aangezien je er op twee fronten antwoord op kunt geven: de eerste is de Belastingdienst, de tweede je zorgverzekeraar. Op deze pagina geven wij je antwoord op de vraag of jouw haartransplantatiekosten aftrekbaar zijn. Mocht je er niet uitkomen of graag meer informatie willen weten, kun je altijd contact met ons opnemen.

De belastingdienst en haartransplantaties

In de regel valt een haartransplantatie onder cosmetische ingrepen en is deze dus niet aftrekbaar bij de belasting. Als je aan kunt tonen dat jouw kaalheid is veroorzaakt door een trauma en dus een medische noodzaak heeft, is het (deels) aftrekbaar. Als je psychisch lijdt onder je kaalheid doordat je in het verleden een ongeluk hebt gehad of als gevolg van ziekte haaruitval had, dan kunnen de kosten voor de transplantatie bij Transhair onder specifieke zorgkosten worden genoemd. Omdat de regels hierover jaarlijks veranderen, kun je altijd advies bij ons inwinnen of vraag het na bij jouw belastingconsulent.

Benieuwd wat wij
voor jou kunnen betekenen?

Doe de scan of plan direct een afspraak. Je krijgt binnen 24 uur een passend advies of antwoord op je vraag.

Beoordeeld met gemiddeld een 9,2

op Kliniekervaringen.nl

Zorgverzekeraars en haartransplantaties

Als u een transplantatie van uw haar door uw zorgverzekeraar wilt laten vergoeden, gelden in grote lijnen dezelfde richtlijnen als hierboven. Bij een zorgverzekeraar wordt een cosmetische ingreep verdeeld in medisch noodzakelijke plastische chirurgie en puur cosmetische chirurgie. Als u dus kunt aantonen dat u psychisch lijdt of heeft geleden door uw kaalheid, eventueel ondersteund door een huisarts, psycholoog of medisch specialist, dan kunt u de kosten laten vergoeden. Vanuit de basisverzekering is dit wel gebonden aan de voorwaarden dat de aandoening u beperkt in lichamelijk functioneren of een verminking is door ziekte, een ongeval of geneeskundige verrichting. Meer kans heeft u daarom met aanvullende verzekeringen die cosmetische ingrepen zonder medische noodzaak aanbieden. Houdt er wel rekening mee dat u moet afwegen of de aanvullende verzekering als geheel sowieso gunstig is voor u. Controleer dus bij uw zorgverzekeraar wat de mogelijkheden zijn.

Tarieven

Al sinds de oprichting in 1998 biedt Transhair u de best mogelijke behandeling tegen haaruitval en kaalheid. Onze speciaal opgeleide haarchirurgen weten hoe ze het beste resultaat bij u kunnen behalen en op welke manier een haartransplantatie u kan helpen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en de daaraan verbonden kosten? Bekijk dan onze tarievenpagina, of neem contact met ons op voor een advies op maat.

Benieuwd wat een haartransplantatie
voor jou kan betekenen?

Plan direct een afspraak in voor een persoonlijk haaradvies.