Benieuwd wat haartransplantatie voor je kan betekenen?

PRP-behandeling tegen haaruitval? Je leest er alles over!

Voller haar, dat mooier en steviger is en een natuurlijke glans heeft. Is dat waar jij ook van droomt? Maar merk je dat je haar wat dunner wordt? Voor zowel mannen als vrouwen is er een oplossing: een PRP-behandeling. PRP is een afkorting van PlaatjesRijk Plasma (of, in het Engels, Platelet Rich Plasma) en het is een techniek die op een slimme manier zorgt dat je haar voller en mooier wordt met lichaamseigen stoffen. 

Stap voor stap: de PRP behandeling

  • Stap 1. In onze haarkliniek worden een paar buisjes bloed afgenomen. 
  • Stap 2. In onze geavanceerde apparatuur wordt het plaatjesrijke plasma gescheiden van de andere bestanddelen van het bloed. 
  • Stap 3. Met een dunne naald wordt het plaatjesrijke plasma in de hoofdhuid geïnjecteerd. 

Wat is een PRP-behandeling?

In het Plaatjesrijke Plasma is een grote hoeveelheid bloedplaatjes en witte bloedcellen aanwezig. Deze lichaamseigen stoffen bevatten veel groeifactoren, die hyaluronzuur, collageen en elastine in de hoofdhuid bevorderen. Wanneer dit plasma in de hoofdhuid wordt geïnjecteerd, gaan ze aan het werk om de stamcellen te stimuleren die ervoor zorgen dat de haargroei wordt bevorderd. Het resultaat: mooier en voller ogend haar, met veel glans en een gezonde uitstraling.

Wat zijn de ervaringen met PRP-behandeling tegen haaruitval?

De groeifactoren in PRP werken op diverse gebieden in op de hoofdhuid om de kwaliteit van het haar te verbeteren. Zo verbeteren ze dun en beschadigd haar en wordt de bloedsomloop én de natuurlijke haargroei met PRP bevorderd. Ook wordt de haarfollikel gestimuleerd om te groeien en blijven de haarzakjes langer gezond en sterk: het kan dus (verdere) haaruitval voorkomen. Een beter gevoede en doorbloede hoofdhuid is bovendien minder gevoelig voor ontstekingen, wat de kwaliteit van het haar ten goede komt. Al deze factoren bij elkaar zorgen ervoor dat je haar er mooier, voller en gezonder uitziet én aanvoelt. Dat is ook de ervaring van onze tevreden klanten.

PRP-behandeling: hoe vaak?

Een PRP-behandeling is het meest effectief wanneer er binnen het eerste jaar vier behandelingen plaatsvinden. Transhair adviseert om deze behandelingen om de maand te laten plaatsvinden. Het hele traject duurt daardoor dus ongeveer acht maanden. Daarna kan het aantal behandelingen worden teruggebracht naar één of twee behandelingen per jaar. Zo blijft het effect optimaal en heb je langdurig plezier van de behandeling. 

PRP-behandeling in combinatie met haartransplantatie

Een PRP-behandeling kan ook worden in combinatie met een haartransplantatie. Wanneer deze twee behandelingen samen worden uitgevoerd, krijgen de getransplanteerde haren een extra boost en is het resultaat van de haartransplantatie nog mooier. Omdat de PRP-behandelingen in het eerste jaar na de haartransplantatie op de juiste momenten gedurende het groeiproces van het getransplanteerde haar plaatsvinden, wordt zo een optimaal resultaat bereikt. Bovendien kan de PRP-behandeling het proces van haaruitval vertragen. Een tweede haartransplantatie kan daardoor langer worden uitgesteld, of zelfs helemaal niet meer nodig zijn.

Wat kost een PRP behandeling tegen kaalheid?

Een PRP-behandeling uitgevoerd door de ervaren experts van Transhair kost € 395,- per behandeling. Wanneer je ervoor kiest om vier behandelingen in één keer af te nemen – zodat het optimale effect van de PRP-behandelingen zichtbaar wordt – betaal je daarvoor slechts € 1,295,- in plaats van € 1.580. 

Kwalitatieve PRP behandeling om haaruitval tegen te gaan? Kies voor Transhair!

Wil jij ook de kwaliteit van je haar verbeteren en tegelijkertijd ervoor zorgen dat je hoofdhuid gezond blijft? En wil je daarvoor graag gebruik maken van de kracht van je lichaamseigen stoffen, zodat het resultaat natuurlijk en mooi is? Dan is een PRP-behandeling misschien wel iets voor jou. Om te ontdekken of PRP voor jou geschikt is, kun je een gratis en vrijblijvende afspraak maken voor een eerste consult. Plan jouw afspraak – online of persoonlijk – vandaag nog en ontdek de mogelijkheden!