Benieuwd wat een haartransplantatie voor jou kan betekenen?

Heb je last van inhammen, een kale kruin of dunner wordend haar? En wil je daar eigenlijk graag iets aan doen? Dan is een haartransplantatie – ook wel haarimplantatie genoemd – dé oplossing voor je probleem. Overweeg je om een haarimplantatie te laten uitvoeren? Dan is het belangrijk om te kiezen voor de beste haarkliniek. Kies daarom voor Transhair. Wij voeren diverse methoden van haarimplantatie uit en werken alleen met gespecialiseerde artsen en hair technicians. 
 

Hoe werkt haarimplantatie?

Er zijn twee methoden voor haarimplantatie. Allebei zijn ze gebaseerd op het principe dat haren uit het donorgebied in de haarkrans – het gedeelte van het achterhoofd waar altijd haar blijft groeien en dat niet wordt aangetast door haaruitval of kaalheid – worden gehaald en worden verplaatst naar de gedeeltes van het hoofd waar meer haar is gewenst, het zogenoemde implantatiegebied. De manier waarop de haarimplantaten (ook wel grafts genoemd) uit de haarkrans worden gehaald, verschilt per methode. Transhair is de enige kliniek in Nederland die twee methodes aanbiedt: FUT en FUE. 

FUE-haarimplantatie

Deze methode van haarimplantatie wordt soms ook wel eens haarstamceltransplantatie genoemd. Tijdens deze behandeling worden de haarimplantaten één voor één het donorgebied gehaald met een kleine, holle punch: een instrumentje dat vergelijkbaar is met een appelboortje. Dat wordt onder plaatselijke verdoving gedaan en daarvoor gebruiken we een punch die met de hand wordt bediend (in plaats van een punch met een klein motortje) omdat de kwaliteit van de haarimplantaten daarbij het hoogst blijft en we heel precies kunnen werken. Zijn de grafts eenmaal verwijderd? Dan gaan onze hair technicians aan de slag om ze in een speciale groeivloeistof klaar te maken voor implantatie. De laatste stap is de haarimplantatie zelf: de grafts worden één voor één in het implantatiegebied geplaatst. 

Voor- en nadelen FUE-haarimplantatie

FUE-haarimplantatie kent één groot voordeel ten opzichte van de FUT-techniek: er blijft geen litteken achter. De implantaten worden immers op een goede manier verspreid uit het donorgebied gehaald en daardoor is er geen litteken zichtbaar. Daar staat echter wel een nadeel tegenover: voor een FUE-haarimplantatie moet het hoofd geschoren worden. Zeker voor vrouwen is dat een bezwaar. 
Daarnaast wordt het donorgebied bij een FUE-behandeling uitgedund, terwijl bij de FUT-behandeling alleen plaatselijk een deel van de haren weg wordt gehaald. Boven en onder het uitgenomen gebied is de haardichtheid nog steeds 100%. Heb je een groot gebied waar je meer haar wenst? Dan is het wellicht praktischer om voor de FUT-techniek te kiezen. 

FUT-haarimplantatie

Ook bij de FUT-haarimplantatie worden de implantaten uit de haarkrans achterop het hoofd verwijderd. De manier waarop dat gebeurt, is echter anders. Bij een FUT-behandeling wordt een smal reepje hoofdhuid uit het donorgebied gesneden en zeer zorgvuldig gehecht met de nieuwste trichoclosure-techniek. Zo blijft er alleen een heel smal litteken over dat alleen zichtbaar kan worden als je je haar korter draagt dan 1 of 2 cm. Uit het stripje haar dat de arts heeft verwijderd, gaan de speciaal opgeleide hair technicians van Transhair vervolgens de implantaten onder de microscoop snijden en ervoor zorgen dat deze klaar zijn voor implantatie. Vier tot acht technicians zorgen ervoor dat de grafts worden verdeeld in implantaten van 1, 2, 3 of zelfs 4 haren en leggen ze in speciale groeivloeistof. Daarna worden deze geïmplanteerd in de hoofdhuid. 

Voor- en nadelen FUT-haarimplantatie

De FUT-haarimplantatie heeft als groot voordeel dat het hoofd niet geschoren hoeft te worden voor de behandeling. Zo is het dus voor de buitenwereld niet meteen duidelijk dat je een haarimplantatie ondergaan hebt. 

Welke methode voor haarimplantatie is het beste?

Welke methode voor haarimplantatie voor jou het beste is, hangt af van diverse factoren. Op basis van een gratis en vrijblijvend consult kan je haartransplantatieconsulent je adviseren over de beste methode in jouw situatie. Maak dus snel een afspraak voor een consult, online of op locatie, en ontdek welke vorm van haarimplantatie voor jou de beste is. Waar u echter wel voor uit moet kijken is een haartransplantatie in Turkije want ervaring leert dat ook in dit geval goedkoop op langere termijn vaak duurkoop is.