Benieuwd wat haartransplantatie voor u kan betekenen?

Vijf veelgestelde vragen
over PRP

PRP is een behandeling waarbij plaatjesrijk plasma uit uw eigen bloed wordt geïnjecteerd in de hoofdhuid, om zo de haargroei te stimuleren. Wil u hier meer over weten? Hieronder beantwoorden we vijf van de meestgestelde vragen over deze behandeling.

Wat zijn de risico's en voordelen van een PRP-behandeling?

PRP is een comfortabele, niet-chirurgische behandeling die in totaal ongeveer een uur duurt. Na ongeveer drie maanden begint u resultaat te zien en na zes tot twaalf maanden is het echt goed zichtbaar in de spiegel. Wel zijn er soms kleine bijwerkingen. Zo kan de hoofdhuid de eerste paar uur een beetje rood worden, maar dit trekt vanzelf weg. In ongeveer 15% van de gevallen treedt de volgende dag een kleine zwelling op in het voorhoofd of rond de ogen, die twee dagen aanhoudt. 

Voor wie is PRP geschikt? 

PRP is een behandeling die geschikt is voor zowel mannen en vrouwen die te maken hebben met dunne, fijne haren. Zeker wanneer het haarverlies diffuus is (dat betekent dat het over de hele hoofdhuid voorkomt) kan PRP een goede manier zijn om de haargroei opnieuw te stimuleren. 

Wanneer zie ik het resultaat van mijn PRP-behandeling? 

Het duurt zes tot twaalf maanden voordat het resultaat echt zichtbaar wordt. We adviseren u in het eerste jaar per kwartaal een behandeling te laten uitvoeren, dus 4 behandelingen in totaal. Daarna kunt u elk jaar of elk halfjaar terugkomen voor een behandeling. 

Is er een herstelperiode na PRP-behandelingen?

U kunt na uw PRP behandeling alles doen wat u gewend bent, ook sporten en uw haren wassen. Soms kan de hoofdhuid even rood zijn, maar dit is niets om u zorgen over te maken. We raden u aan om de eerste 72 uur na de behandeling geen agressieve chemische kleuring of permanentvloeistof te te gebruiken op het haar. 

Kan iedereen een PRP-behandeling ondergaan? 

De meeste mensen kunnen znder problemen een PRP-behandeling ondergaan, maar er zijn situaties waarin deze behandeling minder geschikt is. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer u lijdt aan een bloed-of bloedplaatjesstoornis, chronische leveraandoening, wanneer u een infectie heeft of bij sommige hart- en vaatziekten. Uw haarconsulent van Transhair bespreekt met u of een PRP-behandeling bij u mogelijk is.  

Meer weten?

Wilt u meer weten over PRP en over de mogelijkheden in uw situatie? Plan dan vandaag nog uw gratis vrijblijvende consult in en ontdek wat PRP voor u kan betekenen!

Plan direct uw gratis adviesgesprek

Wij nemen hierbij voor uw en onze veiligheid de RIVM-maatregelen in acht.

Benieuwd wat PRP
voor u kan betekenen?

Plan direct een afspraak in voor een persoonlijk haaradvies.