FUT Haartransplantatie

Het adviesgesprek

Tijdens een eerste adviesgesprek kijken we eerst heel goed naar uw situatie. We leggen u alles uit over de verschillende technieken, de behandeling zelf en wat de mogelijkheden zijn.

De dag van de behandeling

Eerst wordt het donorgebied voorbereid op de FUT haartransplantatie. Dat gebeurt door daar, onder een plaatselijke verdoving, één smal dichtbehaard huidreepje weg te nemen. Vervolgens wordt de plek, waaruit het reepje huid is weggenomen, zo gehecht dat je er bijna niets van ziet. Het litteken dat achterblijft is door het gebruiken van de nieuwste Trichoclosure hechttechnieken zelfs bij korte kapsels nauwelijks zichtbaar.
De FUT haartransplantatie duurt in totaal gemiddeld vier tot zes uur. Maar dit is natuurlijk sterk afhankelijk van het aantal grafts dat verplaatst moet worden.

Grafts losmaken

Nadat het huidreepje uit het donorgebied is gehaald, snijden vier tot acht haarspecialisten de grafts onder geavanceerde microscopen los. Hair follicles die met het blote oog niet te zien zijn, zijn met de moderne microscopen wel te traceren. Zo kunnen er veel meer grafts uit een klein stukje huid worden gehaald dan wanneer er geen microscoop wordt gebruikt. De op die manier losgemaakte grafts bestaan uit één, twee, drie of vier haren. Het snijden van de grafts is zeer specialistisch werk en het resultaat van de transplantatie is er in grote mate van afhankelijk. Het medisch team dat de grafts prepareert heeft daarom een interne opleiding van minimaal zes maanden genoten voor zij zelfstandig de haarwortels mogen snijden. Het snijden moet in maximaal zes uur tijd gedaan worden omdat de haarwortels zo snel mogelijk weer in de geprepareerde kanalen moeten worden gezet om ze weer van voedingstoffen te voorzien. Een ervaren haarspecialist kan ongeveer 600 grafts per dag snijden. Om een behandeling tot 2000 grafts in de gewenste tijd uit te voeren zijn hierdoor minimaal zes haarspecialisten nodig. Dit is de reden waarom Transhair in tegenstelling tot andere klinieken grote kale oppervlakten in één behandeling kan uitvoeren. Acht haarspecialisten zijn in staat om per dag bijna 5000 grafts te prepareren. 

 

Het inzetten van het haar

In de te behandelen huidoppervlakten worden door middel van een priknaald of SLIT methode zeer kleine huidkanaaltjes gemaakt met een doorsnede van 0,4 tot 1,2 mm. Dit gebeurt tegelijkertijd met het prepareren van de grafts. Aansluitend worden de grafts stuk voor stuk naar de geprepareerde kanalen getransplanteerd. Belangrijk hierbij is dat de grafts in een natuurlijke richting geplaatst worden en de overgangen met het bestaande haar zo natuurlijk mogelijk zijn. De getransplanteerde grafts groeien vervolgens binnen enkele dagen geheel vanzelf vast. 

Nazorg

Na de behandeling brengen wij u desgewenst naar een nabijgelegen hotel. Het is erg handig dat u in de buurt van onze kliniek verblijft omdat we de volgende dag in de kliniek ons werk nog eens grondig willen controleren. Het is niet verstandig zelf te rijden omdat de verdoving nog niet uitgewerkt kan zijn. Na de kwaliteitscontrole en een medische wasbeurt kan het haar weer voorzichtig in model worden gebracht. Tenslotte ontvangt u nog een uitgebreide toelichting en onze eigen Active Hair Shampoo voor de verzorging van het getransplanteerde haar.

Na de behandeldag blijven we contact met u houden. We bouwen een controlemoment in en samen met u bekijken we de voortgang en beoordelen we het resultaat. Twaalf maanden nadat de behandeling is uitgevoerd krijgt u van ons een uitnodiging om nog een laatste controle afspraak te plannen. Dat gebeurt dan onder meer aan de hand van foto's. Alleen als u en wij helemaal tevreden zijn over het behaalde resultaat, ronden we de behandeling af en sluiten we het dossier.

Levenslange garantie

Wij garanderen de kwaliteit van ons werk onvoorwaardelijk en geven u deze bovendien ook nog eens zwart op wit: wij garanderen u dat alle getransplanteerde haarzakjes een leven lang haren blijven produceren, zolang de haarkrans behouden blijft.

Gratis adviesgesprek aanvragen Bekijk de FUT behandelprijzen

Haartranplantatie - 07/09/2016

Enorme fijne en prettige kliniek. Zij willen niet commercieel het geld uit je portemonnee trekken maar willen je echt bewust helpen zodat jij de juiste keuze maakt. enorm deskundig, voelt je thuis en geen vraag is teveel. Top! Bedankt!!