FUE Haartransplantatie

Het adviesgesprek

Tijdens een eerste adviesgesprek kijken we eerst heel goed naar uw situatie. We leggen u alles uit over de verschillende technieken, de behandeling zelf en wat de mogelijkheden zijn voor wat betreft de hoogte van de haargrens, de groeirichting en het haarvolume.

De dag van de behandeling

Eerst wordt het donorgebied met een plaatselijke verdoving voorbereid op de transplantatie. Dit donorgebied bevindt zich aan de achterkant en zijkanten van het hoofd. Daarna worden de grafts bestaande uit één tot vier haren met een holle punch één voor één uit het donorgebied gehaald. De punches die gebruikt worden om de grafts los te maken zijn 0,5 mm tot maximaal 0,8 mm dun. Door het gebruik van deze zeer kleine punches geneest dit gebied zeer snel. Daarnaast worden de grafts zonder daarbij de structuur van de haren te veranderen getransplanteerd. Hierdoor krijgt u een geheel natuurlijk resultaat dat niet herkend kan worden als haartransplantatie. Om dit natuurlijke resultaat te bereiken zijn artsen en haartechnicians nodig die gespecialiseerd zijn in de FUE- haartransplantatiemethode.

Het verschil tussen de FUE en FUT haartransplantatie
 

Littekens

Bij een FUE haartransplantatie wordt er geen reepje haren weggenomen zoals dat bij een FUT haartransplantatie gebeurt. Hierdoor is er onder normale omstandigheden bij elk kapsel geen litteken zichtbaar. Alleen wanneer het donorgebied geheel glad geschoren zou worden, kan er eventueel iets te zien zijn.

Behandeltijd

Doordat de grafts één voor één van het donorgebied naar het doelgebied worden getransplanteerd, duurt een behandeling langer dan bij een FUT haartransplantatie. Een behandeling met de FUE-methode neemt ongeveer acht uur tijd in beslag. In deze tijd kunnen ongeveer 1800 grafts worden getransplanteerd. Mochten er meer transplantaten nodig zijn dan zal dit langer duren of over meerdere dagen plaatsvinden. Daarnaast moet de donorsituatie (het gebied waar de grafts worden weggenomen) van goede kwaliteit zijn. Bekijk de film van het uithalen van de grafts.

 

Wondgenezing

Bij een FUE haartransplantatie zal de wondgenezing achterop het hoofd sneller verlopen. Het litteken bestaat namelijk uit kleine puntjes weefsel. Voor de behandeling met de FUE-methode dient men een groot deel van het achterhoofd te scheren. Dit om de kans op beschadiging van de omliggende grafts te verkleinen, aangezien deze onderhuids niet zichtbaar zijn.

Donorgebied

Omdat de grafts uit een breder donorgebied worden gehaald dan bij de FUT-methode, moet vaak het gehele gebied geschoren worden.

Het inzetten van het haar

In de te behandelen huidoppervlakten worden door middel van een naald of slitmesje zeer kleine huidkanaaltjes gemaakt met een doorsnede van 0,4 mm tot 1,2 mm. Aansluitend worden de grafts stuk voor stuk naar de geprepareerde kanalen getransplanteerd.

Belangrijk hierbij is dat de grafts in een natuurlijke richting geplaatst worden en de overgangen met het bestaande haar zo natuurlijk mogelijk zijn.  De getransplanteerde grafts groeien vervolgens binnen enkele dagen geheel vanzelf vast.

Nazorg en controle

Tenslotte ontvangt u nog een uitgebreide toelichting en onze eigen Active Hair Shampoo voor de verzorging van het getransplanteerde haar. Na de behandeling blijven we contact met u houden. We bouwen een controlemoment in en samen met u bekijken we de voortgang en beoordelen we het resultaat. Twaalf maanden nadat de behandeling is uitgevoerd krijgt u van ons een uitnodiging om nog een laatste controle afspraak te plannen. Dat gebeurt dan onder meer aan de hand van foto's. Alleen als u en wij helemaal tevreden zijn over het behaalde resultaat, ronden we de behandeling af en sluiten we het dossier.

Levenslange garantie

Wij garanderen de kwaliteit van ons werk onvoorwaardelijk en geven u deze bovendien ook nog eens zwart op wit: wij garanderen u dat alle getransplanteerde haarzakjes een leven lang haren blijven produceren, zolang de haarkrans behouden blijft.

Gratis adviesgesprek aanvragen Bekijk de FUE behandelprijzen

Haartransplantatie - 05/07/2016

Frank had altijd een flinke bos haar. Hij heeft 2 haartransplantaties laten doen toen zijn haar dunner werd.