Wat te doen tegen inhammen?

Inhammen, een nachtmerrie voor de meeste mannen. Dit is niet verwonderlijk, want inhammen staan voor beginnende ouderdom en verlies van vitaliteit. Dit maakt mensen onzeker, ondanks dat het een veel voorkomend fenomeen is. Maar waarom krijgen we inhammen en wat kunnen we er tegen doen?

Hoe ontstaan inhammen?

Het fenomeen inhammen klinkt vast bekend in de oren. Een inham is een driehoekige kale plek die wordt veroorzaakt door een teruglopende haargrens. Ze ontstaan in de haargrens, net boven de slaap. Niet alleen mannen, maar ook vrouwen kunnen inhammen krijgen. Bij vrouwen is het wel makkelijker te verbergen doordat deze vaker langer haar hebben.

Inhammen zijn vaak het eerste teken van androgene of erfelijke kaalheid. Bij erfelijke kaalheid zal de haargrens uiteindelijk terugtrekken tot de denkbeeldige lijn tussen de oren. De gehele kruin wordt kaal, maar er blijft wel haar op het achterhoofd en rond de oren.

Erfelijke kaalheid is te benoemen in verschillende types:

Type 2, het haar valt alleen uit in korte driehoekige gebieden boven de slapen in combinatie met (tijdelijke) haaruitval aan de voorzijde van het hoofd.
Type 3, de haarlijn trekt verder terug dan de denkbeeldige lijn tussen de oren. Hierbij is er sprake van echte kaalheid en niet meer van inhammen.

Het verbergen van kaalheid

Vaak wordt geprobeerd de kaalheid te verbergen en dit is een natuurlijke reactie. Het tijdelijk verbergen van de inhammen kan op een aantal manieren, maar op de lange termijn moet er toch gekozen worden om de kaalheid te accepteren of om er met een definitieve oplossing vanaf te komen. Het verbergen is alleen een goede oplossing wanneer de inhammen nog niet ver zijn doorgetrokken. Het haar iets langer dragen kan dan al voldoende zijn.

Een blijvende oplossing tegen kaalheid

Een oplossing om het kaal worden niet te laten opvallen is om alles af te scheren, maar dit is voor veel mannen niet het gewenste antwoord op hun kaalheid. Een echt goede oplossing is een haartransplantatie. Een haartransplantatie zorgt voor een blijvend effect. Weg zijn de inhammen en kale plekken. Het haar aan de achterzijde van het hoofd is niet onderhevig aan erfelijke kaalheid. De haren worden vanuit de achterzijde overgeplaatst naar de kalende plekken. Het is mogelijk dat er meerdere behandelingen nodig zijn, maar het resultaat zal na een tijdje goed zichtbaar zijn. Bent u de inhammen en/of kalende plekken zat? Laat u dan informeren door onze experts over de oplossingen die voor u binnen handbereik liggen.

Bron: http://www.haarstichting.nl/

Ook interessant