Waarom worden wenkbrauwen dunner?

Wenkbrauwen zijn erg belangrijk in het uiterlijk van mensen, omdat ze op het gezicht zitten. Mannen maken zich meestal geen zorgen over hoe hun wenkbrauwen eruit zien, maar de meeste vrouwen proberen altijd om er zo verzorgd mogelijk uit te zien. Ook het bijhouden van de wenkbrauwen valt daar onder. Het kan dan ook vervelend zijn wanneer iemand nauwelijks wenkbrauwen heeft of juist te dik.

Voor het dunner worden van de wenkbrauwen is meestal wel een duidelijke oorzaak te benoemen. De belangrijkste oorzaak is het zelf wegplukken van de haartjes met een pincet. Het kan gebeuren dat de haartjes op een gegeven moment niet meer terug groeien. Dit is vooral lastig wanneer u per ongeluk te ver gegaan bent. Het lost zich niet altijd vanzelf weer op. Het kan ook zijn dat de haartjes veel sneller uit zichzelf eruit vallen.

Een andere oorzaak van wenkbrauw haarverlies is een verkeerd dieet of een overdosis aan bepaalde vitaminen. Dit kan snellere haaruitval veroorzaken. Een mineralen en proteïne rijk dieet kan daarentegen juist zorgen voor mooier en sterker haar.

Natuurlijk is er niet altijd een reden te vinden die aantoont dat de persoon in kwestie zelf de veroorzaker is. Er is ook een meer serieuze oorzaak en dat is Hypothyroidism. Dit is wanneer iemand veel te veel of juist veel te weinig thyroïde aanmaakt. Dit zorgt voor slapper en minder haar. Met behulp van de juiste medicijnen kan dit tegen gegaan worden.

Mocht de haargroei niet op een natuurlijke manier terugkomen dan weten de experts van Transhair daar wel raadt mee. Een wenkbrauwtransplantatie is een veilige behandeling om veel te dunne wenkbrauwen weer mooi te maken. Hoe de wenkbrauw er uiteindelijk uit ziet wordt mede door factoren, zoals gelaat en wens, bepaald. Is een wenkbrauwtransplantatie voor u een optie? Dan vertellen de experts van Transhair graag wat ze voor u kunnen doen.

Bron: https://www.bosley.com/blog/what-causes-thinning-eyebrows/

Ook interessant