Tip van de maand: Laat je hoofdhuid en de geïmplanteerde grafts goed genezen na een haartransplantatie

"Laat je hoofdhuid en de geïmplanteerde grafts
goed genezen na een haartransplantatie"

Voor het verkrijgen van het perfecte resultaat van jouw haartransplantatie is goede nazorg van essentieel belang. Bij Transhair ben je hiervoor aan het juiste adres. Naast de nazorg die wij bieden, is het echter ook belangrijk dat jij zelf enkele adviezen opvolgt voor een optimaal resultaat. 

In de eerste dagen na de haartransplantatie is het belangrijk dat je het transplantatiegebied niet aanraakt, zelfs niet bij het aan- of uittrekken van kleding. Het is daarom handig om gedurende de eerste dagen geen T-shirt of trui te dragen, maar bijvoorbeeld een overhemd of vest met een rits. Op deze manier hoef je geen kleding over je hoofd te trekken. Daarnaast is het de eerste dagen niet toegestaan om het transplantatiegebied te wassen. Het is verstandig om op een zacht kussen te slapen op je rug of zij, met een iets verhoogd bovenlichaam om de getransplanteerde grafts in goede conditie te houden. 

Op de dag dat je je haar voor het eerst deppend mag wassen, ontvang je van ons in de ochtend een mail met instructies hoe je dit het beste kunt doen. Verder is het belangrijk om de eerste weken na de transplantatie geen alcohol te drinken, drugs te gebruiken of te roken, omdat dit de doorbloeding kan verminderen en daarmee het genezingsproces kan vertragen. Mocht je last krijgen van jeuk in het transplantatiegebied, dan is het belangrijk om niet aan de korstjes te krabben. Dit kan namelijk het genezingsproces verstoren en de kans op infecties vergroten. 

Verder willen we benadrukken dat je na de haartransplantatie ook zonlicht moet vermijden. Het is belangrijk om gedurende de eerste weken na de transplantatie niet teveel aan direct zonlicht blootgesteld te worden. Het is daarom verstandig om bijvoorbeeld een hoed of pet te dragen wanneer je naar buiten gaat. Zonlicht kan namelijk de genezing van de hoofdhuid vertragen en littekenvorming veroorzaken. 

Om de getransplanteerde grafts in topconditie te houden, raden wij aan om natuurlijke haarvitaminen zoals de vegan Hair Growth vitamins van Foll Hair te slikken.

Benieuwd wat Transhair voor jou kan betekenen?

Vraag onze whitepaper aan en lees meer over haarverbetering

Benieuwd wat een haartransplantatie
voor jou kan betekenen?

Plan direct een afspraak in voor een persoonlijk haaradvies.

Ook interessant