Seizoensgebonden haaruitval

Verlies je plotseling meer haar dan normaal? Geen paniek. Waarschijnlijk heb je last van seizoensgebonden haaruitval. Wat is het en wat kun je aan seizoensgebonden haaruitval doen? Je leest er hier meer over.

Haaruitval: daar zit niemand op te wachten. Je maakt jezelf bijvoorbeeld zorgen over een borstel vol met haren en misschien over je doucheput dat verstopt raakt door haren. Maar wist je dat haaruitval in veel gevallen heel normaal is in de wintermaanden? De kans is namelijk groot dat u te maken heeft met seizoensgebonden haaruitval.

Wat is seizoensgebonden haaruitval?

Sommige vormen van haaruitval zijn genetisch bepaald, maar er bestaat ook seizoensgebonden haaruitval. In dit geval heb je tijdens bepaalde seizoenen, voornamelijk in de herfst en de winter, meer last van haarverlies dan andere maanden. Maar wees gerust, het maakt je niet ineens kaal. De kans is groot dat het in de toekomst gewoon weer terug groeit.

Wat is de oorzaak van seizoensgebonden haaruitval?

Seizoensgebonden haaruitval komt voor een groot deel door de snel wisselende temperaturen in de winterperiode, maar deels heeft het ook met de haargroeicyclus te maken. Deze cyclus start met de groeifase, gaat vervolgens over naar de rustfase en eindigt met de verliesfase. De verschillende fases wisselen om de paar maanden met elkaar af. De verliesfase bevindt zich vrijwel altijd in de herfst- en wintermaanden. Daarom heb je in deze maanden meer last van haaruitval.

Met deze tips houdt u ook tijdens de wintermaanden uw haren gezond

Seizoensgebonden haaruitval hoort er in feite gewoon bij, maar er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om haaruitval tijdens de wintermaanden te verminderen. Naast dat je graag de oorzaak van haaruitval wil verhelpen, is het natuurlijk altijd goed om aandacht aan je haar te besteden. Zo houd je de conditie van je haar op peil. De volgende tips gaan je daarbij helpen.

Goede verzorging

Je haar is gevoelig voor extreme temperatuurverschillen. In de wintermaanden kan het buiten koud zijn en binnen heel warm. Deze verschillen in temperatuur zijn van invloed op de conditie van je haar. Hierdoor kan je haar namelijk erg droog en broos worden. Daarom is het belangrijk om het vochtgehalte van je haar op peil te houden door gebruik te maken van hydraterende producten. Wist je dat de haarverzorgingsproducten van Foll essentiële vitaminen, mineralen, aminozuren en voedingsstoffen bevatten die haargroei stimuleren en haaruitval verminderen? Dit kan voor jou een perfecte aanvulling zijn voor in de wintermaanden.

Gezond voedingspatroon

Naast het gebruiken van de juiste haarproducten, draagt een gezond voedingspatroon óók bij aan het gezond houden van je haar. Eet daarom bij voorkeur gevarieerd, zodat u alle vitamines en mineralen binnenkrijgt die je (juist) in de winter zo hard nodig heeft. Zo help je haaruitval tegen te gaan. Tip: vul je voeding aan met supplementen om je haar in topconditie te houden. De haarvitamines van Foll bevatten een mix van ingrediënten die haaruitval aanpakken en zichtbaar meer dikte en kracht aan het haar geven.

Bescherm uw haar

Door het koude weer beschadigt je haar sneller. Om je haren en hoofdhuid nóg beter te beschermen tegen de frisse buitenlucht kun je een warme muts dragen.

Last van blijvend haaruitval?

Ontdek wat Transhair voor u kan betekenen! Seizoensgebonden haaruitval is normaal en heeft in veel gevallen geen behandeling nodig. Heb je extreem veel haarverlies en duurt dit langer dan enkele maanden? Dat kan liggen aan bijvoorbeeld langdurige stress, hormonale schommelingen of voedings- en vitaminetekorten liggen. Benieuwd wat Transhair in deze gevallen voor jou kan betekenen? Onze specialisten adviseren je graag over de diverse mogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Benieuwd wat Transhair voor jou kan betekenen?

Vraag onze whitepaper aan en lees meer over haarverbetering

Ook interessant