Seizoensgebonden haaruitval

Verliest u plotseling meer haar dan normaal? Geen paniek. Waarschijnlijk heeft u last van seizoensgebonden haaruitval. Wat is het en wat kunt u aan seizoensgebonden haaruitval doen? U leest er hier meer over.

Haaruitval: daar zit niemand op te wachten. U maakt zich bijvoorbeeld zorgen over een borstel vol met haren en misschien over uw doucheput dat verstopt raakt door haren. Maar wist u dat haaruitval in veel gevallen heel normaal is in de wintermaanden? De kans is namelijk groot dat u te maken heeft met seizoensgebonden haaruitval.

Wat is seizoensgebonden haaruitval?

Sommige vormen van haaruitval zijn genetisch bepaald, maar er bestaat ook seizoensgebonden haaruitval. In dit geval heeft u tijdens bepaalde seizoenen, voornamelijk in de herfst en de winter, meer last van haarverlies dan andere maanden. Maar wees gerust, het maakt u niet ineens kaal. De kans is groot dat het in de toekomst gewoon weer terug groeit.

Wat is de oorzaak van seizoensgebonden haaruitval?

Seizoensgebonden haaruitval komt voor een groot deel door de snel wisselende temperaturen in de winterperiode, maar deels heeft het ook met de haargroeicyclus te maken. Deze cyclus start met de groeifase, gaat vervolgens over naar de rustfase en eindigt met de verliesfase. De verschillende fases wisselen om de paar maanden met elkaar af. De verliesfase bevindt zich vrijwel altijd in de herfst- en wintermaanden. Daarom heeft u in deze maanden meer last van haaruitval.

Met deze tips houdt u ook tijdens de wintermaanden uw haren gezond

Seizoensgebonden haaruitval hoort er in feite gewoon bij, maar er zijn wel een aantal dingen die u kunt doen om haaruitval tijdens de wintermaanden te verminderen. Naast dat u graag de oorzaak van haaruitval wil verhelpen, is het natuurlijk altijd goed om aandacht aan uw haar te besteden. Zo houdt u de conditie van uw haar op peil. De volgende tips gaan u daarbij helpen.

Goede verzorging

Uw haar is gevoelig voor extreme temperatuurverschillen. In de wintermaanden kan het buiten koud zijn en binnen heel warm. Deze verschillen in temperatuur zijn van invloed op de conditie van uw haar. Hierdoor kan uw haar namelijk erg droog en broos worden. Daarom is het belangrijk om het vochtgehalte van uw haar op peil te houden door gebruik te maken van hydraterende producten. Wist u dat de haarverzorgingsproducten van Foll essentiële vitaminen, mineralen, aminozuren en voedingsstoffen bevatten die haargroei stimuleren en haaruitval verminderen? Dit kan voor u een perfecte aanvulling zijn voor in de wintermaanden.

Gezond voedingspatroon

Naast het gebruiken van de juiste haarproducten, draagt een gezond voedingspatroon óók bij aan het gezond houden van uw haar. Eet daarom bij voorkeur gevarieerd, zodat u alle vitamines en mineralen binnenkrijgt die u (juist) in de winter zo hard nodig heeft. Zo helpt u haaruitval tegen te gaan. Tip: vul uw voeding aan met supplementen om uw haar in topconditie te houden. De haarvitamines van Foll bevatten een mix van ingrediënten die haaruitval aanpakken en zichtbaar meer dikte en kracht aan het haar geven.

Bescherm uw haar

Door het koude weer beschadigt uw haar sneller. Om uw haren en hoofdhuid nóg beter te beschermen tegen de frisse buitenlucht kunt u een warme muts dragen.

Last van blijvend haaruitval?

Ontdek wat Transhair voor u kan betekenen! Seizoensgebonden haaruitval is normaal en heeft in veel gevallen geen behandeling nodig. Heeft u extreem veel haarverlies en duurt dit langer dan enkele maanden? Dat kan liggen aan bijvoorbeeld langdurige stress, hormonale schommelingen of voedings- en vitaminetekorten liggen. Benieuwd wat Transhair in deze gevallen voor u kan betekenen? Onze specialisten adviseren u graag over de diverse mogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Benieuwd wat Transhair voor u kan betekenen?

Vraag onze whitepaper aan en lees meer over haarverbetering

Ook interessant

  • Transhair in Podcasts!