Hoeveel grafts?

Hoeveel grafts er nodig zijn voor een haartransplantatie verschilt per geval. Het is afhankelijk van veel facetten en ook van de wensen van de cliënt. Want hoewel we altijd hetzelfde verlangen (een uitstekende resultaat van een haartransplantatie) zijn de overwegingen voor het intakegesprek vaak verschillend: 

Waar jij aan denkt bij je keuze voor een haartransplantatie

  • Kan de haartransplantatie in één sessie klaar zijn
  • Zit er volumekorting op het afnemen van meer grafts
  • Hoeveel grafts zijn er minimaal nodig voor een goede dichtheid

Waar wij onder andere aan denken bij iedere haartransplantatie

  • Hoeveel grafts kunnen we maximaal afnemen uit jouw donorgebied
  • Hoeveel grafts moeten we minimaal terugplaatsen voor een natuurlijk haarlijn. Nu en in de toekomst
  • Hoeveel grafts hebben we nodig voor een natuurlijke dichtheid
  • Het bepalen van het aantal grafts naar aanleiding van persoonlijke eigenschappen

De allerbelangrijkste factor bij het bepalen van het aantal grafts is de kwaliteit van het donorgebied. Niet alleen de hoeveelheid haren die zich daar bevinden zijn belangrijk, ook de kwaliteit van het haar heeft grote invloed. Samen bepaalt het wat er getransplanteerd kan worden. Daarnaast moet worden bekeken hoe groot het kalende gebied is. Omdat er altijd wordt gestreefd naar een natuurlijke dekking. Hierbij kan ook de kleur en textuur van het haar een rol spelen:

Blond haar transplanteren

Blonde haren zijn over het algemeen vrij dun. Daarnaast geeft de haarkleur weinig optische dekking. Heb je blonde haren, dan heb je dus relatief meer grafts nodig voor een natuurlijke dekking van het kale gebied.

Zwart haar transplanteren

De middenmoot. Het is in dit geval ook afhankelijk van de dikte van het haar wat nogal wisselend kan zijn bij zwart haar. Uiteraard geven alle donkere haren optisch wel een goede dekking.

Krullend haar transplanteren

Krullend haar geeft de beste dekking. Met minder grafts kunnen betere resultaten worden bereikt.

Het bepalen van het aantal grafts naar aanleiding van de kosten

Niet de meest verstandige manier om het aantal grafts te bepalen doe je naar aanleiding van de kosten. Anderzijds, we kunnen natuurlijk niet in jouw portemonnee kijken. De prijs van een haartransplantatie hangt ook weer af van verschillende facetten en de keuze voor een FUT-behandeling of een FUE-haartransplantatie. De prijzen beginnen bij 3.850,- euro. Ben je bijna volledig kaal (type 8) dan mag je vaker terugkomen en worden er tussen de  4000- 6000 grafts getransplanteerd tussen 8.000,- en 9.000,-  euro

Meerdere sessies nodig

In sommige gevallen zijn er meerdere sessies nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Dit heeft er onder meer mee te maken dat het transplanteren van haar gemiddeld vier tot zes uur duurt bij een FUT-behandeling en zes tot acht uur bij een FUE-behandeling. Er worden dan ongeveer 2400 - 2800 grafts getransplanteerd. Naarmate er meer transplantaties volgen lijken ze steeds minder op te leveren. De verklaring hiervoor is echter heel simpel: bij de eerste behandeling op een kaal hoofd worden 100% nieuwe haren toegevoegd. Bij een tweede behandeling worden het zelfde aantal haren gezet maar dat komt neer op 50% van het totale nieuwe haar. Bij een eventuele derde behandeling wordt dat zelfs 33%. Optisch gebeurt er dus steeds minder, maar er wordt wel gewerkt naar een zo natuurlijk mogelijke dekking waarmee jouw haartransplantatie niet van een originele coupe te onderscheiden is.

Hoeveel grafts heb ik nodig?

Hoeveel grafts jij nodig hebt is dus afhankelijk van jouw specifieke situatie. Kom eens vrijblijvend langs bij Transhair voor een adviesgesprek of doe de scan en ontvang een indicatie per mail.

Benieuwd wat Transhair voor jou kan betekenen?

Vraag onze whitepaper aan en lees meer over haarverbetering

Ook interessant

  • Wat is een haaranalyse?