“Een heerlijke streling voor je ego”

Kaz Paul van online mannenmagazine Manify onderging vorig jaar een FUT-haartransplantatie bij Transhair. Na ruim een jaar is het definitieve resultaat zichtbaar. “Het is heerlijk om van mensen die je niet heel vaak ziet, te horen dat je echt weer een stuk meer haar hebt. Het is een heerlijke streling voor je ego als je niet meer hoort dat je wel wat kaal bent en dat mensen het mooi vinden.”

FUT-haartransplantatie

Tijdens een intakegesprek kreeg Kaz alles te horen over wat er bij een haartransplantatie komt kijken. Hij besloot te gaan voor de FUT-haartransplantatie, omdat scheren daarbij niet nodig is. Nadat hij de video van zijn behandeling had gedeeld, kreeg hij veel vragen en reacties van trouwe lezers en geïnteresseerden. “Maar een haartransplantatie ondergaan geeft natuurlijk geen direct resultaat. Je moet er even op wachten, tot de resultaten van een haartransplantatie na ongeveer een jaar het beste te zien zijn. Ik ben ondertussen ruim een jaar verder en kan een erg goed verschil zien. Tijd om het te delen.”

Herstellen

Kaz raadt iedereen die een haartransplantatie laat uitvoeren, aan om de tijd te nemen voor het herstel. “Ik nam er zelf bijna een week voor. Los van het feit dat je moet bijkomen van de ingreep, is het ook wel lekker om te ontspannen. Want tijdens de herstelperiode gebeurt er veel. Je slaapt de eerste nachten een beetje anders, omdat ik op mijn rug moest liggen. Zo kon ik meer druk uitoefenen op de wond, waardoor hij sneller geneest. Dan komt er ineens de dag dat je je haar weer moet wassen. Over het algemeen de normaalste zaak van de wereld, maar nu moet het toch iets meer voorzichtig en ben je bang dat je er enkele nieuwe haren mee uitwast. Dat is overigens niet het geval, want de haren zijn tegen die tijd al vastgegroeid.”

The waitgame

Na een week is eigenlijk alles weer geheel normaal zijn de korstjes weg en ziet niemand meer dat je een haartransplantatie hebt gehad. Op een gegeven moment gaan de haren weer uitvallen. “Toegegeven, dat is niet het leukste moment. Je ziet de haren weer vertrekken en weet dat je moet wachten tot de wortel weer een nieuw haartje laat schieten. In eerste instantie heb je dat zelf niet heel erg in de gaten, omdat je jezelf elke dag in de spiegel ziet. Maar het is heerlijk om van mensen die je niet heel vaak ziet, te horen dat je echt weer een stuk meer haar hebt.”

Nacontrole

Dat Transhair ook belang hecht aan nazorg vond Kaz heel prettig. “Ze zijn dan ook voor niets één van de betere haartransplantatieklinieken. Na een jaar bekijk je samen hoe alles is gegaan en krijg je voor- en nafoto’s te zien. De resultaten van een haartransplantatie zie je dan pas echt goed. Verder wordt er gekeken hoe de wond is geheeld, hoe de haren zijn aangegroeid en is er een advies voor de toekomst.”

The new you

Het hele verhaal van Kaz is te lezen op Manify. Wilt u, net als Kaz, ook een vollere haardos? Reserveer meteen een consult met een haartransplantatie-consulent. Transhair heeft consultlocaties in heel Nederland én België, dus we zijn altijd dichtbij. Zet vandaag nog de stap naar een vollere haardos en feel free to be you!