Alternatief voor haartransplantatie

Kaalheid is een natuurlijk proces, waar veel mannen mee te maken krijgen. Meestal is dit erfelijk bepaald. Maar dat het een natuurlijk proces is, betekent nog niet dat u zich erbij neer wilt leggen. Gelukkig hoeft dat ook niet. U kunt kiezen voor een haartransplantatie, maar er bestaat ook medicatie die haaruitval kan vertragen. Of deze medicatie ook voor u geschikt is, kan alleen een arts vaststellen.

Hoe werkt medicatie tegen kaalheid?

Kaalheid bij mannen wordt veroorzaakt doordat het lichaam het ene hormoon bij de haarwortel omzet in een ander hormoon (DHT). Dit hormoon zorgt ervoor dat haren uitvallen. De geneesmiddelen Finasteride en Dutasteride voorkomen de omzetting naar DHT in sommige gevallen met maar liefst 97%. Daardoor wordt het proces van haaruitval nagenoeg stopgezet. In veel gevallen (maar niet alle) kunnen haren zelfs teruggroeien.

Is dit ook voor mij een alternatief voor een haartransplantatie?

Dat hangt ervan af. Deze middelen worden niet voorgeschreven aan vrouwen, alleen aan mannen. Bovendien zijn ze alleen geschikt voor de behandeling van klassiek mannelijk haarverlies (alopecia androgenetica). Alleen een arts kan beslissen of deze middelen ook voor u geschikt zijn en een recept uitschrijven. Daarom vult u tijdens uw consult bij Transhair een gezondheidsverklaring in en wordt uw haarsituatie beoordeeld door Ids Boersma, een gerenommeerde dermatoloog met een decennialange staat van dienst en een specialisatie in trichologie (haarziekten en haarafwijkingen). 

Hoe snel is het resultaat zichtbaar?

Als u geschikt bent om één van deze middelen te gaan gebruiken, zal het medicijn al vanaf het moment dat u de eerste pil inneemt zijn werk gaan doen. Wanneer u de medicatie trouw elke dag slikt volgens de aanwijzingen in de bijsluiter, is de kans groot dat uw bestaande haren dikker worden en het dus lijkt of u meer haar hebt. 

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken en wat zijn de kosten?

Haaruitval en mannelijke kaalheid zijn processen die een leven lang doorgaan. Voor een blijvend, langdurig effect is het noodzakelijk om de geneesmiddelen langdurig te blijven gebruiken, onder begeleiding van Transhair. Deze medicatie kost ongeveer € 1,30 per dag.
 

Meer weten?

Om te ontdekken of medicatie ook voor u een goed alternatief voor of na een haartransplantatie is, kunt u een afspraak maken voor een consult. Vervolgens zal onze gespecialiseerde arts, Ids Boersma, bepalen of u het middel kunt gaan gebruiken en u in dat geval een recept voorschrijven.

Ook interessant